Zeki Sincar Production markasıyla, önümüzdeki sezon ekranlarda yer alacak olan Arayış isimli televizyon dizisinin, basın sektörü ile ilgili senaryoda yer alan bazı devamlı sahnelerinde, fiili olarak çalışan gerçek gazetecilere rol verilecek. Eylül ayında, Adana’da çekimlerine başlanacak projenin detayları hakkında bilgi vermek için İstanbul’da ki ofisinden Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ile görüntülü bir görüşme gerçekleştiren Zeki Sincar, basın mensuplarının yaşadıkları zorluk ve sıkıntılara vurgu yapmak istediklerini söyledi.

***

Zeki Sincar Production, yeni yapımı olan ‘Arayış’ta, gerçek basın mensuplarının da rol alması için ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ile görüşme sağladı…

Gazetecilerin toplumda ki rolü dizi filme yansıyacak

ADANA - Günümüz sinema ve dizi film sektörünün önemli yapı taşlarından biri olan Zeki Sincar Production, senaryosu ile izleyicinin soluğunu kesecek, aksiyon içerikli iddialı bir projeyi, televizyon ekranlarına taşımaya hazırlanıyor. Çekimlerine, eylül ayında Adana’da başlanacak olan ‘Arayış’ isimli dizi filmin, basın ve medya içerikli sahnelerinde ise gerçek gazetecilere rol verileceği açıklandı.

GAZETECİLERİN YAŞADIĞI ZORLUKLAR YANSITILACAK

İstanbul’da ki ofisinden, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ile görüntülü bir görüşme sağlayıp, proje hakkında bilgi veren Zeki Sincar, birçok bölümün bazı sahnelerinde gazeteci rollerinin yer aldığını; ancak bu kısımlarda profesyonel oyuncular yerine, fiili olarak çalışan gazetecilere yer vermek istediklerini söyledi.  Basın mensuplarının zor şartlar altında görev yaptıklarını ve bunun bilincinde olduklarını kaydeden Zeki Sincar, ‘’Senaryomuzda bu zorluklara da vurgu yaptık’’ diye konuştu.

‘’BİR ANLAMDA VEFA BORCUMUZU ÖDEMEK İSTİYORUZ’’

Sincar, şunları söyledi, ‘’Çoğulcu ve katılımcı bir demokrasinin inşasında, düşünce ve vicdan hürriyetinin kurumsallaşmasında, basın mensupları ve kuruluşları etkin ve işlevsel bir rol oynamaktadır. Bu vesileyle, gece gündüz demeden, halkın haber alma hakkı için fedakarca çalışan basın mensuplarımıza, vefa borcumuzu da bir anlamda ödemek istiyoruz.’’

‘’MESLEKTAŞLARIMIZIN SESİNİ DUYURMAK GÖREVİMİZDİR’’

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de, duyarlılığından ötürü Zeki Sincar’a teşekkür ederek, "Halkımızın doğru ve tarafsız bilgilerle gelişmelerden haberdar edilmesi, bilinçli bir toplumun da vazgeçilmez şartıdır. Gazetecilik, bir iş ve meslek olmakla birlikte, aynı zamanda yapılan işin niteliği ve vasfı itibarıyla bir kamu hizmetidir. Her anlamda objektif ve doğru bilgiye daha kısa sürede ulaşma ihtiyacının artmış olması, basının sorumluluğunu daha da çoğaltmıştır. Bu sorumluluk altında; işsizlik, baskı ve hak yoksunluğu ile mücadele eden meslektaşlarımızın, her platformda seslerini duyurmak görevimizdir’’ dedi. 

BİR HOLLYWOOD YILDIZI BAŞROLDE OYNAYACAK

Temmuz ayında Zeki Sincar Production ile Çukurova Gazeteciler Cemiyeti arasında bir protokol imzalanacağı bildirilirken, dizinin başrolünde, ‘Hz. İsa’ filminde ki başrolüyle Hollywood yıldızları arasına giren, Türk asıllı oyuncu Can Arduç’un oynayacağı açıklandı. Dizinin diğer oyuncu kadrosu ise şu isimlerden oluşuyor; Burçin Bildik, Nevin Efe, Emin Olcay, Şevki Özcan, İlker Kaleli ve Sarp Akkaya.

Editör: TE Bilisim