Başkan Zeydan Karalar, “Hizmetteki başarımızı gören milletimiz, genel yönetimi de bize verecektir.”

Başkan Zeydan Karalar, Gaziantep halkıyla bir araya geldi, Millet İttifakı’na mensup belediyelerin başarı öykülerini anlattı, ülkeyi yönetmeye talip olduklarını açıkladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Gaziantep’in Araban ve Yavuzeli  ilçelerinde çeşitli ziyaretlerde bulunarak, vatandaşlarla bir araya geldi. CHP’nin Belediye Başkanları Çalıştayı’na katılan Başkan Zeydan Karalar, diğer belediye başkanları ve CHP’lilerle birlikte halkla buluştu. Başkan Zeydan Karalar, belediye yönetimlerinde büyük başarılara imza atan Millet İttifakı mensubu belediye başkanlarının, Devleti yönetmek üzere hazır olduğunu, halkın da bunu gördüğünü ve seçimlerde gereğini yapacağına inandığını söyledi. Başkan Zeydan Karalar, Gazianteplilere Adanalıların selamını sundu, gerçeklerle bezenmiş umut dolu hitaplarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) mensup 190 belediye başkanı, Belediye Başkanları Çalıştayı’na katılmak üzere Gaziantep’te bir araya geldi. Belediye başkanları çalıştay öncesi kentin dört bir yanında halkla buluştu, ziyaretler gerçekleştirdi, temaslarda bulundu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da bazı belediye başkanları ve CHP’lilerle birlikte  Gaziantep’in Araban ve Yavuzeli ilçelerinde çeşitli ziyaretlerde bulundu, sorun dinledi, dertleşti, CHP’li belediyelerin yönetim anlayışını anlattı.

Başkan Zeydan Karalar, CHP’li Belediye Başkanlarının bütün olumsuzluklara rağmen başarı öyküleri yazdığına dikkat çekerek, “Efsane yaratan, destan yaratan bu kadro, bu parti iktidar olduktan sonra Devleti yönetecek” dedi.

Yavuzeli  ve Araban ilçelerinde halkla buluşan Başkan Zeydan Karalar, son yapılan yerel seçimlerde 11 Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandıklarına dikkat çekerek, “11 Büyükşehir belediye başkanından bir tanesinin başarısız olduğunu söyleyebilecek var mı?” diye sordu.

HALKIMIZ BAŞARIYI, YÖNETİM FARKLILIĞINI GÖRÜP GEREĞİNİ YAPMALI

Başkan Zeydan Karalar, CHP’nin sadece Büyükşehirlerde değil, il ve ilçe belediyelerinde de başarılı olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “Onlardan biri için, ‘Bunlar bu işi yapamıyorlar diyecek biri var mı?’ Büyük zorluklar içinde belediyeler yönetiliyor. Efsane yaratan, destan yaratan bu kadro, bu parti iktidar olduktan sonra Devleti yönetecek. Bu kadar zorluk içinde belediyeleri en iyi şekilde yönetenler, Devleti de en güzel şekilde yönetecektir.  Demelisiniz ki; ‘Bu insanlar belediyeleri aldılar ve iyi yönettiler. Olağanüstü işler yapıyorlar. Üstelik paramızı pulumuzu daha iyi kullanıyorlar.’ Bu gerçek halkımızca görülmeli ve bunun gereği yapılmalı. Bizler, önceki dönemlerde yapılan işleri yarı fiyatına gerçekleştiriyoruz. Adana Büyükşehir Belediyesi’nden örnek verecek olursam; daha önce 63 milyon liraya yapılan araç ihalesini 37 milyon liraya bitirdim. Bir barajdan ilçelere ve köylere su getirme işini 1 buçuk milyar liraya yapacaklardı. Ben aynı işi 300 milyon liraya yapıyorum. Bu paralar sizin paralarınız, halkımızın parası. Onun için en iyi şekilde korumak zorundayız ve öyle yapıyoruz. Adana Büyükşehir Belediyesi  çalışanları 3 ayda bir, 4 ayda bir maaş alıyordu. Şimdi benim işçim maaşını ne zaman alacağını biliyor ve her ay düzenli yatırılıyor. 1800 lira olan işçi maaşını 4 bin lira yaptım” diye konuştu.

BAŞARI ÖYKÜLERİNİ YAZANLAR MEMLEKETİ YÖNETECEK

CHP’li belediyelerin, Millet İttifakı belediyelerinin yaptıklarının ortada olduğunu ve başarı öyküleri yazıldığını kaydeden Başkan Zeydan Karalar şöyle devam etti: “Fazla düşünmeye gerek yok. Halkın önünde seçenekler var, başarı öyküleri var. Başarı öykülerini yazanlar ülkeyi yönetecek. ‘Oyumu kime vereyim? Becerebililer mi?’ İkilemlerini, kararsızlıkları aşmış olmamız gerek. Memleketimize başarılı bir şekilde hizmet edeceğiz.”

Başkan Zeydan Karalar, Gaziantep’te gittiği, ziyaret ettiği, bir araya gediği halk ve esnaf tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı. Gaziantepliler, Adana Gibi Başkan’ı ve CHP heyetlerini adeta bağrına bastı.

GENEL BAŞKANIN KATILIMI, FİKİR ALIŞVERİŞLERİ VE DEĞERLENDİRMELER

Başkan Zeydan Karalar, buluşmanın ikinci gününde diğer belediye başkanlarıyla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Belediyelerin tıkır tıkır işlediğini ve halka verilen sözlerin tutulduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, birlik ve beraberliğin devam edeceğini söyledi.

Çalıştay kapsamında atölye çalışmaları da yapıldı ve 2 yılı aşkın sürede belediyelerin icraatları değerlendirildi.  Online anket çalışmasının gerçekleştirildiği ikinci günde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çalıştay’a katıldı. 3. günün sabah saatlerinde anket sonuçları ve ilk gün yapılan saha çalışmalarının çıktıları sunuldu. Panel oturumunun da yapıldığı 3. günde, tematik konularda startup sunumları gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilisim