İsrail savaş uçakları, İslami Direniş Hareketi'nin silahlı kanadı Hamas olan "İzzüddin el Kassam Tugayları" na ait alanları bombaladı.

Filistin medyası Gazze Şehri'nin batısındaki İsrail bombardımanında 20'den fazla evin hasar gördüğünü bildirdi.

İsrail ordusu sözcüsü Avichai Adraei, Tadiona'da yaptığı açıklamada, "Geçen hafta Gazze'den İsrail'e yangın çıkaran balonların fırlatılmasına yanıt olarak, savaş uçakları ve helikopterler ve IDF tankları, Gazze Şeridi'ndeki Hamas'a ait birkaç hedefe bir kompleksi hedef almak da dahil olmak üzere baskınlar düzenledi." Dedi.

Açıklamada, Hamas'a ait deniz kuvvetleri merkezi, yer altındaki altyapı (tüneller) ve gözetleme kulelerinin hedef alındığı aktarıldı. 

İsrail, Yangın Balonlarına Misilleme Yaptı

İbrani medyası, Gazze Şeridi'nden fırlatılan yangın balonlarının yangınları başlattığını iddia ederken, "Gazze zarfı" alanlarında yeni yangınların çıktığını bildirdi.

Balonlar düşerek yangına neden oluyor.

İbrani Kanalı sabahın erken saatlerinden bu yana, Gazze Şeridi yakınlarındaki "Be'eri Ormanı ve Kissufim" bölgesinde, yangın balonlarının düşmesi nedeniyle yedi yangın çıktığını bildirdi.

Bu arada İşgal Başbakanı Benjamin Netanyahu yangınlarla ilgili olarak "Gazze'deki silahlı gruplar ağır bir bedel ödeyecek" dedi.

İbrani sitesi 0404, yangın çıkaran balonların işgal altındaki Kudüs yakınlarındaki "Ofret" üssünde gece boyunca yangına neden olduğunu belirtti.

Bir "İsrailli" askeri kaynak 0404'e üssündeki askerlerin havada yanıcı balonlar gördüklerini bildirdiklerini ve hemen ardından balonların düşerek yangına neden olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim