Adana Milletvekili İsmail Koncuk, 23 Mart 2021 Salı günü Resmî Gazete’de yayınlanan Harp Okulları Yönetmeliği ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları Yönetmeliği yürürlükten kaldırılarak yerine Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Yönetmeliği ile Milli Savunma Üniversitesi Astsubay Meslek Yüksekokulları yayımlanan yönetmelikle ilgili doğacak aksaklıkları meclis gündemine taşıdı.

Astsubaylık Anlayışı Kazandırma Eğitimi yönergesinde yapılan değişikliklerle “Atatürk devrimleri” bölümü ve irticai faaliyet kısmı kaldırıldığı gibi yeni yönergede dikkat çeken diğer değişiklik ise Askeri okulların giriş şartlarında: "İrticai, bölücü görüş" yerine “İltisak ya da irtibat” ibaresinin geldiğini önceki yönergelerde 8 ayrı yerde Atatürk adı, ilkeleri yer alırken, üniversitede son şekli verilen ASTTASAK ve SUTASAK yönergelerinden “Atatürk” adının tamamen çıkarıldığını belirtti.

Yeni yayınlanan yönetmelik, geçmiş vakalardan hiçbir ders çıkarılmadığının açık ifadesidir.

Koncuk, Yönetmelikle tarikatların ve cemaatlerin Harp Okulları’na girişinin önündeki yasal engel kaldırılmış bulunmaktadır. İktidar tarafından neden böyle bir yönetmelik hazırlama gereği duyulmuştur, bu kamuoyuna açıklamalıdır, dedi.

“Önceki yönergelerde 8 ayrı yerde Atatürk adı ve ilkeleri yer alırken, üniversitede son şekli verilen ASTTASAK ve SUTASAK yönergelerinden “Atatürk” adı neden çıkarılmıştır? Andımızın kaldırılması, Devlet nişanlarından Atatürk kabartmasının çıkarılması düşünüldüğünde, art arda gelen bu uygulamalar Atatürk adından, varlığından rahatsızlık duyulduğu anlamını geldiğini düşünüyorum.” diyerek sözleri tamamladı.

Editör: TE Bilisim