"Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda 12 yıldır neden görevde yükselme sınavı yapılmıyor?"

Ayhan Barut, görevde yükselme iddialarını Meclis'e taşıdı

"Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda 12 yıldır neden görevde yükselme sınavı yapılmıyor?"

"Dayı-yeğen ilişkileriyle görevde yükselme iddiaları doğru mudur?"

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda neden 12 yıldır görevde yükselme sınavı yapılmadığını sorguladı. Meclis'te konuyu gündeme getiren Ayhan Barut, "Bu sürede bakanlık ile bağlı kurumlarda yapılan ünvan değişiklikleri ve terfiler hangi kriterlerde yapıldı, terfi ettirilen kişilerin dayı-yeğen ilişkileriyle, hemşehri, parti, sendika kanalları ile görevde yükseldiği iddiaları doğru mudur?" diye sordu.

"TERFİLER HANGİ KRİTERE GÖRE YAPILDI?"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) söz alan Ayhan Barut, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda görevde yükselme ve terfilerle ilgili torpil, kayırmacılık ve liyakatten uzak atama iddialarını gündeme getirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığında 2008 yılından beri görevde yükselme sınavı yapılmadığına dikkat çeken CHP'li Barut, "12 yılda bakanlık ile bağlı kurum ve kuruluşlarda yapılan unvan değişiklikleri ve terfiler hangi kriterlerde ve hangi eleme koşullarında yapılmıştır? Bu zaman zarfında şube müdürü, ilçe müdürü, gençlik merkezi ve yurt müdürü gibi kadrolara kaç kişi hangi kurumlardan ve hangi kriterlere göre terfi ettirilmiştir?" dedi.

TORPİL VE KAYIRMACILIK İDDİALARINI SORDU

Söz konusu bakanlıkla ilgili gündeme getirdiği iddialara ve sorulara yanıt arayan Ayhan Barut, şunları söyledi:

"İlçe Müdürlüğü, Gençlik Merkezi Müdürlüğü, Federasyon Genel Sekreterliği gibi kadrolar neden görevde yükselme sınavına tabii değildir? Bu kadrolara terfi ettirilen kişilerin dayı yeğen ilişkileriyle, hemşehri, parti, sendikalar kanalları ile görevde yükseldiği iddiaları doğru mudur? 12 yıldır görevde yükselme sınavı yapılmaması mevcut personelin çalışma azmini, devlete olan güvenini ve liyakat duygusunu nasıl etkilemektedir? Neden 12 yıldır görevde yükselme sınavı yapılmamıştır?"
Editör: TE Bilisim