George Floyd'u öldürmekle suçlanan dört eski Minneapolis memurunun avukatları, memurlar birbirlerine parmakla işaret ettiği için her birinin kendi yargılanması gerektiğini söylüyor.

Savcılar, suçlamaların ve delillerin niteliği benzer olduğu için memurların birlikte yargılanması gerektiğini ve "herhangi bir sanığın davranışını boşlukta değerlendirmenin imkansız olduğunu" söylüyorlar.

Eski memurlar, savcılığın ortak yargılama talebi de dahil olmak üzere çeşitli konularda duruşma yapmak üzere 11 Eylül Cuma günü mahkemeye çıktılar. Diğer sorunlar arasında, duruşmayı Minneapolis'ten uzaklaştırmak, jüriyi ele geçirmek ve jüri üyelerini isimsiz tutmak için savunma talepleri vardı.

"Adalet yok, barış yok"

Duruşmadan önce, birkaç düzine protestocu adliye önünde toplandı ve "Adalet yok, barış yok" sloganları attı.

Yargıç Peter Cahill, önündeki meselelerin çoğuna hemen karar vermedi. Ancak bir savcının davadan çıkarılması için savunma talebini kabul etti.

Kelepçeli Floyd, 25 Mayıs'ta Derek Chauvin'in neredeyse dokuz dakika boyunca dizini boynuna bastırmasının ardından öldü. Floyd nefes alamadığını söylerken, izleyiciler memura durması için yalvardı.

Diğer memurlar, Floyd'un engellenmesine çeşitli şekillerde yardımcı oldular ya da biri olayı filme alıyordu, video viral olan ve kitlesel protestoları ateşledi.

Chauvin ikinci derece cinayet, üçüncü derece cinayet ve adam öldürme ile suçlanıyor. Thomas Lane, J Kueng ve Tou Thao, ikinci derece cinayete yardım ve yataklık etmekle ve adam öldürmeye yardım ve yataklık etmekle suçlanıyor.

Mart ayında bir duruşma yapılacak.

Eyalet nezaretinde olan Chauvin, video konferans yoluyla önceki duruşmalara katılarak ilk mahkeme salonuna çıktı. Uzaktan yargılamalarda yaptığı gibi turuncu bir tulum giymek yerine gri bir takım elbise giydi. Ne kelepçeli ne de zincirlenmişti.

Editör: TE Bilisim