Geçen hafta, Minneapolis Emniyet Müdürlüğü, 25 Mayıs'ta Afrikalı-Amerikalı George Floyd'un ölümcül tutuklanmasına katılan iki beyaz subayın giydiği vücut kameralarından görüntüler yayınladı. Videonun piyasaya sürülmesinin Floyd'un öldürülmesiyle ilgili olayları daha iyi anladığı söyleniyor.

ABD ve diğer büyük şehirlerde polis-vahşeti ve ırkçılık karşıtı protesto dalgasını tetikleyen Afrikalı-Amerikalı George Floyd'un öldürülmesine katılan iki Minneapolis polis memuru tarafından giyilen vücut kameralarından görüntüler tüm dünyada Çarşamba günü yayınlandı ve Fox News'e göre sadece randevu ile izlemeye hazır hale getirildi.

Hem ikinci derece cinayete hem de katliamlara yardım ve yataklık etmekle suçlanan eski memurlar Thomas Lane ve J. Kueng'in vücut kameralarından alınan video, Floyd'un ölümüne yol açan kritik anları detaylandırdığı bildiriliyor.

Videoda, memurların, sahte bir 20 dolarlık banknotu geçmeye çalıştığı bildirildiği için aracın içinde bulunan Floyd'un nasıl yaklaştığını ve Lane'in silahını şüpheliye nasıl yönlendirdiğini, Floyd'un kendisine yalvarmasını nasıl sağladığını gösteriyor Lane'e daha önce aynı şekilde polis tarafından vurulduğunu söylerken ateş etmemek.

“Üzgünüm, çok üzgünüm. Tanrım, dostum. Adamım vuruldum. Daha önce de aynı şekilde vuruldum, Bay Memur, ”diyen Floyd, geçen Çarşamba günü yayınlanan olayın transkriptlerine göre, silahını çekip Floyd'a arabadan çıkmasını söyledi . "Bay. Memur, lütfen beni vurma. Lütfen dostum. ”

Video, memurları klostrofobik olduğu için memurları onu bir takım arabasına koymamaya çağırdığı için sonunda Floyd'u kelepçelediğini gösteriyor.

O zamandan beri Floyd'un öldürülmesiyle suçlanan memur Derek Chauvin ve Kueng, Floyd'un kelepçeli ellerini arkasına yerleştirdi. Fox News'a göre Kueng dizini şüphelinin dibine ya da hemen altına bastırmış gibiydi .

Bu sırada Lane, Chauvin dizini Floyd'un boynuna yerleştirmeye başladığında, sonunda 46 yaşındaki çocuğa tutuklandığını söylerken Floyd'un ayaklarına bastı.

Floyd'un Chauvin sekiz dakika 46 saniye boyunca boynunda diz çökmeye devam ettiği için 20 kez “nefes alamıyorum” kelimelerini tekrarladığı bildirildi.

“O zaman konuşmayı bırak, bağırmayı bırak, konuşmak için çok fazla oksijen gerekiyor,” Chauvin Floyd'a söyledi.

Yanıt vermeden önce Floyd, videoda annesini ve çocuklarını arayarak “Çocuklarıma onları sevdiğimi söyle. … Ben ölüyüm".

Videonun yayınlanması, Floyd'un ailesinin günün erken saatlerinde Minnesota'daki Minneapolis şehrine karşı ABD bölge mahkemesinde dava açmasıyla karşılaştı ve Floyd'un ölümcül tutuklanmasında kullanılan polis prosedürlerini kınadı.

Ailenin avukatları, şehrin “Minneapolis Polis Departmanından sorumlu taraf” olduğunu ve Floyd'un ölümüyle sonuçlanan polislik uygulamaları ve kültürü olduğunu savundu. Doldurma ayrıca “Minneapolis Şehri'nin polis memurlarını uygun şekilde eğitmesini ve denetlemesini sağlamak için” bir organ oluşturulmasını talep etti.

Floyd ailesinin avukatı Ben Crump, “Bu şikayet baştan beri söylediğimizi, tüm Minneapolis Polis Departmanının ağırlığının boynunda olduğu için öldüğünü gösteriyor” dedi. “Minneapolis şehri, özellikle siyah erkekler olmak üzere tutuklama haklarını ihlal eden ve memur eğitimi ve disiplini vurgulayan politikalar, prosedürler ve kasıtlı kayıtsızlık geçmişine sahiptir”.

Editör: TE Bilisim