Giannis Antetokounmpo, arka arkaya 40 sayılık NBA Finalleri performanslarıyla seçkin bir yıldız listesine katıldı, ancak Yunan yıldız forvet Pazar günü "Ben Michael Jordan değilim" dedi.

Antetokounmpo, Phoenix'e karşı 120-100 Bucks galibiyetinde üst üste 40 sayı, 41 sayı ve 13 ribaund alarak NBA Finalleri tarihinde altıncı oyuncu oldu.

Milwaukee, şampiyonluk serisinin en iyi yedi serisinde 2-1 geride kalırken, iki maçta 42 sayı atan 26 yaşındaki Yunan forvet, kendisini NBA'in seçkin bir listesine koydu.

İki kez NBA En Değerli Oyuncusu, arka arkaya 40 sayılık NBA Finalleri performanslarıyla Jordan, Jerry West, Shaquille O'Neal, Rick Barry ve LeBron James'e katıldı.

Jordan'ın 40 sayılık dört maçını üst üste tehdit edip etmeyeceği sorulduğunda Antetokounmpo, kendisinin Jordan olmadığını vurguladı ve "Şu anda umursadığım tek şey, bir galibiyet daha almak (galibiyet), hepsi bu, sadece işinize bakın. , işimizi yapıyoruz."

Bucks forveti Khris Middleton, aşırı ekstansiyonlu bir sol dizinden muzdarip ve iki maç kaçırdıktan sonra Antetokounmpo'nun iki hafta boyunca hakimiyetini görmesine şaşırmadı.

Middleton, "Ben geldiğimden beri bunu yapıyor" dedi. "Şimdi en büyük sahnede ve herkes onun neler yaşadığını, nasıl incindiğini görme şansına sahip ve hala oraya çıkıp rekabet etmenin, üretken olmanın ve aynı zamanda baskın olmanın bir yolunu buluyor.

"Son iki maçta olduğu gibi yuvarlandığında, topu ona vermemiz ve ne yapabileceğini görmemiz gerektiğini biliyoruz."

Antetokounmpo düştüğünde mükemmelleşen Bucks yedek Bobby Portis, başarısının çalışma etiği için "Basketbol Tanrısı" tarafından bir ödül olduğunu söyledi.

Portis, "Giannis amansız bir çalışkan ve her şeyini takıma veriyor ve özverili" dedi.

"Böyle oynadığınızda ve kazanmak istediğinizde, Basketbol Tanrısının sizi her zaman ödüllendirdiğini düşünüyorum. Oyunda asla hile yapmıyor. Spor salonunda kalıyor, her gün ağır ağırlık kaldırıyor.

"Alçakgönüllü ve böyle aç olduğunuzda, her zaman size geri döner. Ve bir adamın iki haftadan daha kısa bir süre önce dizini aşırı uzatması ve geri dönüp yaptığı şeyleri yapması için, dostum, bence bu sadece kendisi için konuşur.

"Ona 'Greek Freak' lakabını kim taktıysa harika bir iş çıkarmış. Orada oynaması ve tüm bu farklı şeyleri yapması farklı. Bu çok nadir. Bu onun için gerçekten özel."

Antetokounmpo, bu ayın başlarında geçirdiği sakatlığın ardından sezonunun bitmesinden korktuğunu hatırlattı.

"Dizim iki katı büyüklüğündeydi, bu yüzden biraz endişeliydim ama MR'ı aldığımda yüzde 100 olmasam da geri dönme şansım olduğunu söylediler. Son derece mutluydum" diye hatırlıyor.

"Mümkün olduğunca sıkı rekabet edeceğim ve takımımın oynadığımız her maçı kazanma fırsatına sahip olmasına yardımcı olmak için doğru olanı yapacağım."

Bucks koçu Mike Budenholzer, istatistikler ne olursa olsun Antetokounmpo daha iyi oynadığında takımın daha iyi oynadığını söyledi.

Budenholzer, "Giannis en iyi durumdayken biz de elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz" dedi. "Harika bir oyun kurucu, ön libero, pasör ve pek çok harika şey yapıyor. Her şeyden birazını yapmanın bilincinde olduğunda, çok yetenekli ve en iyi olduğu anlarda."

Editör: TE Bilisim