“Ne çok zaman teğet geçeriz hayatı”

Hayat bir oyun gibidir. Biz bazen bu oyunu, gereğinden fazla, ciddiye alırız. Kendimizi önemseme şeklimiz midir acaba bu ciddiyet? Ya da bir rüya mıdır dalıp gittiğimiz hayat oyunu; keyfinden uyanmak ve içinde mi kalmak isteriz hep? Yazar farklı bir bakış açısı ile soyuttan somuta-somuttan soyuta geçişi “iş” üzerinden edindiği ve tanıklık ettiği deneyimlerle aktarmış. Paranın dünya üzerindeki etkisine ışık tutmuş. Para ile iletişimin biçimlerini örneklemiş. “Para Aşkına” adeta girişimcinin el kitabı. Tüm üniversite son sınıf öğrencilerine ulaştırılması hedeflenen eser, iş hayatına atılacak olan nesil için önemli bilgiler içermekte. Diğer yandan girişimciliğe soyunmuş herkes için bir kılavuz. Girişimci olanlar ise bir solukta okuyuverecek. Kendini sadece para üreten değil; birey olarak da değerli hissedip, satırlar arasında kaybolacak. Belki de patronların müzmin yalnızlığının sonu olacak eser. “Halimizden anlayan var” diyecekler şüphesiz.  Bayan girişimcilerimiz için bir motivasyon. Cesaret ve yola devam haritası! 7’den 70’e paraya temas etmiş herkesi kapsayan eser, son yılda ülkemiz ekonomik koşullarından yorulmuş işletmelerinde ilacı.

“İşletmelerin uyuduğu anlar, kurucunun dağın zirvesine çıkıp tabloya üstten bakabildiği anlardır” diyerek bu kriz ve uyku halinin fırsatlarına, kazanımlarına değinen eser hakkında ARDA; bu zamanın ve tüm zamanların kitabı diyerek an’ın bütünselliğine vurgu yapmakta ve okuruna eser hakkında ipucu vermektedir. “Para her kapıyı açar” “Para her derdi çözer” diyorlar.  Ben paranın hikayesini baştan sona gözlemledikten ve kaynağını anladıktan sonra şöyle diyorum; “O” her şeyi çözer, gücü her şeye yeter.

Yazar Hakkında;

1975, Ankara doğumlu Burçin Alpacar ARDA Uludağ üniversitesi İ.İ.B.F/İktisat bölümünden mezundur. Bir ömre, bin ömür sığdırmak niyeti ile tasarladığı yaşamında biriktirdiği öykülerini ve dinlediği deneyimleri yazı ile transfer ederek daha geniş kitlelere yayılmasını arzulamaktadır. Para Aşkına isimli eseri üçüncü eseridir. Farklı türlerde yazmayı tecrübe edinen Alpacar Arda; ilk kitabını şiir, ikinci kitabını ise kişisel gelişim alanında yayınlamıştır. “Para Aşkına” isimli eseri ise ekonomi edebiyatı alanında bir yapıt olarak doğmuştur. Yaşamı ve hayatı şöyle özetlemektedir; ‘Dünya o kadar güzel bir yer ki! O bize her gün; kayıtsız, şartsız, koşulsuz, sebepsiz hayranlık uyandıracak bir gönüllülükle hizmet ediyor. Buna her an teşekkür ediyorum. Ve yaratıcıya şükrediyorum. Ben istiyorum ki; dünyaya da benden bir eser kalsın. Bu eser ama bir söz olur ama bir ses. Belki doğa için bir ürün belki sokak hayvanlarına bir fayda. Ne olur bilmiyorum. Tek bildiğim yaptığım her şeyi bu sebeple yapıyor olmam; dünyaya bir teşekkür hediyesi! Yazarlığın dışında TV Programcısı ve sunucusu olan Alpacar Arda, stratejik iletişim uzmanı olarak iş yaşamını sürdürmektedir. Hali hazırda Saymedya İletişim Stratejileri şirketini kurucusu olarak faaliyetine devam etmekte olup aynı zaman BTSO (Bursa Ticaret ve Sanayi Odası) 58.Komite (Reklam Komitesi) Başkan Yardımcısı olarak sektöre hizmet etmektedir. Şu günlerde, uyguladığı  İş’te Terapi’ isimli motivasyon odaklı program ile danışmanlık görevini de başarı ile yürütmektedir.

Editör: TE Bilisim