Bir global teknoloji şirketi daha Türkiye pazarına adım attı

Dünya çapında 32'den fazla ülkede faaliyet gösteren, Bulgaristan merkezli Fintech şirketi SEPA Cyber Technologies, Türkiye pazarına adım attı. Bankacılık ve finans sektörü başta olmak üzere perakende sektörüne ve hükümetlere bilgi teknolojileri çözümleri sunan şirket, İstanbulda açtığı yeni ofisi ile Türkiyede yerel dijitalleşmeyi hızlandırmayı amaçlıyor. 

İSTANBUL,  17 Şubat 2021 / B2PRESS Finansal teknolojiler pazarı (Fintech), dijital çağa paralel olarak her geçen gün daha da önem kazanıyor. Sektörün Türkiye’de de özellikle son yıllarda hızla büyüdüğü görülüyor. Yapılan araştırmalar Türkiye'de FinTech pazarının yılda ortalama %14 büyüdüğünü gösteriyor. Startups.Watch tarafından yayınlanan Küresel FinTech Raporu’na göre de Türkiye’de 2020’nin ilk 11 ayında 108 milyon dolar Fintech yatırımı yapıldı. Yatırımlar hız kesmeden devam ederken son olarak dünya çapında 32'den fazla ülkede faaliyet gösteren Bulgaristan merkezli Fintech şirketi SEPA Cyber Technologies, Türkiye pazarına adım attı. Bankacılık ve finans sektörü başta olmak üzere perakende sektörüne ve hükümetlere bilgi teknolojileri çözümleri sunan şirket, İstanbul’da açtığı yeni ofisi ile Türkiye’de yerel dijitalleşmeyi hızlandırmayı amaçlıyor. 

Türkiye yenilikçi ve hızlı büyüyen bir pazar"

Konuya ilişkin açıklamada bulunan SEPA Cyber Technologies CEO’su Marvin Blazhevski, "Türkiye'ye adım atmaktan ve sunduğu tüm iş olanaklarını keşfetmekten mutluluk duyuyoruz. En hızlı büyüyen iş merkezlerinden biri olan İstanbul ise SEPA Cyber olarak yerel dijitalleşmeyi daha da hızlandırabilmemiz açısından çok önemli bir lokasyon. Ayrıca bu süreçte harika insanlarla tanıştık ve Türkiye’nin bizi büyüleyen kültür ve gelenekleri hakkında daha fazla şey öğrenme fırsatı bulduk. Türkiye’yi yenilikçi ve hızlı büyüyen bir pazar olarak görüyoruz. Bu nedenle yazılım çözümlerimizi Türkiye pazarına sunmak için sabırsızlanıyoruz. Pandemi nedeniyle ertelediğimiz açılış törenimizi ise güvenli bir ortama kavuşur kavuşmaz düzenlemek ve ekip üyelerimizi ağırlayarak Türkiye pazarına girişimizi kutlamak istiyoruz.” dedi. 

Finansal süreçler modüler çözümlerle dijitalleştiriliyor

SEPA Cyber olarak verdikleri hizmetlere dair detayları da paylaşan Marvin Blazhevski, “Finansal teknoloji devrimi, sektördeki birçok süreci etkileyerek tüm dünyaya yayılıyor. Pandeminin de etkisiyle FinTech'in insanların ekonomik ve sosyal yaşamlarını yeniden şekillendirmesinin finansal süreçler ve etkileşimler üzerinde olumlu etkileri olması bekleniyor. Bizler de bu noktadaki tüm yazılım ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz. Dünyanın dört bir yanından geleceği düşünen şirketleri ölçeklenebilir BT çözümleri ve sektör bilgisi ile donatarak iş potansiyellerini artırmalarına yardımcı oluyoruz. İş ortaklarımızın ihtiyaçlarına uygun projeler üretiyor, özelleştiriyor ve test aşamalarını başarıyla tamamladıktan sonra entegrasyonları sağlayarak otomasyonu hızlandırıyoruz. Bu kapsamda geniş ürün portföyümüzle temel bankacılık sistemlerinden müşteri yönetimine, finansal araçların ihracından ödeme sistemleri, kimlik yönetimi ve güvenlik sistemlerine pek çok alanda modüler çözümler sunuyoruz.” diye konuştu. 

Küresel Fintech pazarının 2 yıl içinde 158 milyar dolara ulaşması bekleniyor

The Business Research Company tarafından yayınlanan bir rapora göre  Küresel Fintech pazarı, 2015'ten bu yana yıllık %7,9’luk büyüme oranıyla 2019'da 111,240 milyar dolar büyüklüğe ulaştı. Pandeminin ana gündem maddesi olduğu 2020 yılında da dijital ödemelerin artan popülaritesi, veri yönetimindeki yüksek verimliliği nedeniyle blockchain teknolojisine yapılan yatırımların artması ve e-ticaretin katlanarak büyümesiyle önemli bir ivme kazanan sektörün, 2023’e kadar %9,2'lik büyüme oranıyla 158,014 milyar dolar büyüklüğe ulaşması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim