GM, Chevrolet Bolt pilinin yüksek şarj seviyelerinde alev alabileceğini açıkladı. Elektrikli araç sahiplerine, onları evlerinin yakınına park etmemeleri söylendi. 

Automotive General Motors Corp. 13 Kasım Cuma günü, akünün tutuşma riski nedeniyle 68.667 elektrikli Chevrolet Bolt EV'nin geri çağrıldığını duyurdu. Duyuruda; "2017-2019 modellerinden bahsediyoruz, çoğu (50.925) Amerika Birleşik Devletleri'nde satıldı" denildi.

Chevrolet, Güney Koreli LG Chem şirketi tarafından üretilen bir pil neredeyse tamamen şarj edildiğinde yangın riskini ortaya çıkarıyor. Otomobil üreticisi sorunun nedenini araştırıyor ve 17 Kasım'da maksimum pil seviyesini yüzde 90 eşiği ile sınırlayacak bir yazılım güncellemesi yayınlayacak. Şirket, ürün güvenliğinin hem GM hem de Chevrolet için bir öncelik olduğunu söyledi.

Ulusal Ulaşım Güvenliği İdaresi (NHTSA), bu elektrikli araçların sahiplerini garajlarda veya evlerin yakınında bırakmamalarını istedi. Şirket kendilerine ulaşan, beş yangın ve iki yaralanma vakasından haberdar. Ayrıca bu yangınlardan birinin alevleri aracın yakınında bulunan bir eve sıçradığı da belirtildi.

Editör: TE Bilisim