Kullanıcılar, arama motorunun çalışmadığını ve Gmail, Google haritaları ve Google görselleriyle ilgili sorunlar olduğunu bildirdi

Google, Salı günü büyük bir uluslararası kesintiye neden olan bir yazılım güncelleme sorunu için özür diledi.

Şirket sözcüsü, ekibin hatayı gidermek için "hızlı çalıştığını" ve hizmetlerin normal şekilde çalışmaya devam ettiğini söyledi.

"Pasifik Saati ile öğleden sonra geç saatlerde meydana gelen ve Google arama ve Haritalar'ın kullanılabilirliğini kısaca etkileyen bir yazılım güncelleme sorununun farkındayız" dediler.

"Bu rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Sorunu hızlı bir şekilde çözmek için çalıştık ve hizmetlerimiz artık tekrar çevrimiçi."

Kesinti, teknoloji platformları tarafından hızla bildirildi.

Gerçek zamanlı çevrimiçi platform Downdetector, kullanıcıların dünyanın en baskın arama motoru olan Google Explorer ile 02:12 BST (9:12pm EST, 11,12AM AEST) saatlerinden itibaren sorun yaşadıklarını bildirdi.

Saat 11.38 itibariyle, Google kesintileriyle ilgili 4.113 onaylanmış rapor vardı.

Kullanıcılar kardeş platformlar Gmail, Google haritaları ve Google görsellerinde de sorun yaşandığını söyledi. Her ikisi de çalışmak için Google'ın arama motoruna güveniyor.

Ağ istihbarat şirketi ThousandEyes Inc, Google kesintilerinin ABD, Avustralya, Güney Afrika, Kenya, İsrail, Çin ve Japonya dahil olmak üzere Güney Amerika, Avrupa ve Asya dahil 40'tan fazla ülkede dünya genelinde en az 1.338 sunucuyu etkilediğini bildirdi.

ThousandEyes'de bildirilen ilk kesinti, saat 12 civarında ikinci bir çarpmadan önce yaklaşık 34 dakika sürdü. Daha az sayıda sunucuyu etkiledi ve çözülmesi yaklaşık yedi dakika sürdü.

Arama motorunu kullanmaya çalışan kullanıcılar 502 veya 500 hatasıyla karşılaştı.

Bir hata sayfasında "Sunucu geçici bir hatayla karşılaştı ve isteğinizi tamamlayamadı" dedi.

"Lütfen 30 saniye icinde tekrar deneyin."

Kullanıcılar, kafa karışıklıklarını ifade etmek için Twitter'a gittiler ve internette gezinmek için Bing ve DuckDuckGo gibi alternatif arama motorlarına döndüler.

Editör: TE Bilisim