Birleşik Krallık'taki en büyük nadir deniz fosili koleksiyonlarından biri, Google Earth'ü kullanan bir çift tarafından keşfedildi.

Amatör paleontologlar, bu yılın başlarında bölgenin jeolojisini çevrimiçi olarak araştırırken siteyi Wiltshire'da keşfettiler.

Neville (solda) ve Sally Hollingworth, bir kazı sırasında bir levhayı incelerken Doğa Tarihi Müzesi'nden Dr Tim Ewin'e katılıyorKredi bilgileri: PA

İkili tarafından temasa geçildikten sonra, Doğa Tarihi Müzesi'nde (NHM) yer bilimleri alanında kıdemli bir küratör olan Dr Tim Ewin, sahada bir kazı için fon sağladı ve keşfedilen örneklerin sayısına hayran kaldı.

Orta Jura'dan (174 milyon ila 164 milyon yıl önce) yüzlerce örneğin bulguları, koleksiyonlarda tutulan az sayıda örnek nedeniyle daha önce hiç mümkün olmayan yeni araştırmalara izin vermelidir.

Tüylü yıldızlar (sapsız krinoidler), deniz zambakları (saplı krinoidler) ve denizyıldızı (Asteroidea) fosilleri nadirdir.

Çoklu iskeletleri ölümden sonra hızla parçalanır ve korunmaları için anında gömülmeleri gerekir.

Swindon'dan Neville ve Sally Hollingworth, sitenin ortak kaşifleriydi.

Dr Hollingworth ayrıca Birmingham Üniversitesi'nin coğrafya, yer ve çevre bilimleri okulunda fahri araştırma görevlisidir.

PA haber ajansına şunları söyledi: "Yaklaşık altı ay önce, yılın başında, yerel jeoloji üzerine biraz araştırma yaparken Google Earth'te bu küçük taş ocağını fark ettik ve site yöneticisiyle temasa geçtik ve yapabilir miyiz diye sorduk. ziyaret etmek.

"Böylece ocağın dibine indik ve taş ocağının tabanının bir kil tabakası olduğunu ve kilin yüzeyinde krinoid veya tüy yıldız dediğimiz çok sayıda küçük fosil olduğunu fark ettik."

Çift, bir siteden bir levha aldı ve evde temizledi, burada "güzel" deniz zambakları, denizyıldızı, denizyıldızı ve kırılgan yıldızların "inanılmaz manzarasını" keşfettiler.

Bayan Hollingworth, "Muhteşemdi, koruma kesinlikle çok etkileyici.

Biz buna Jurassic Pompei diyoruz çünkü tüm hayvanlar yaşadıkları yerde öldü.

"Bu küçük yaratıklar 167 milyon yaşındalar ve korunmaları inanılmaz."

Dr Hollingworth, 2004 yılında bir mamut kafatası bulduğunu, ancak bölgenin keşfinin bundan daha iyi olmasa da eşit olduğunu söyledi.

Kazıda konuşurken, PA'ya şunları söyledi: "Bu, farklı türde fosiller içeren farklı bir tür site, ancak bu açıdan benzersizler, bu bir mamut bulgusu."

Ekledi: "Bu hayvanların yaşadığı ve daha sonra öldüğü ortamı anlamak için hepsini bir araya getiren çok disiplinli bir ekibimiz var.

"Şimdiye kadar topladığımız tüm kanıtlara göre, bu oldukça ani oldu ve muhtemelen çamur akışıyla diri diri gömüldüler, bir tür denizaltı heyelanı hepsini oldukları yere gömdü.

"Ve bu başlı başına trajik ama büyüleyici çünkü dinozorların karada yaşadığı ve buralarda bitki örtüsü olan sığ kara kütlelerinin olduğu bir döneme bakıyoruz."

Dr Hollingworth, bulgunun "Jurassic Pompei" dediği şeye "zamanda geriye giden bir pencere" olduğunu ekledi çünkü tüm hayvanlar yaşadıkları yerde öldü.

Dedi ki: "Hiçbir yere taşınmadılar, kelimenin tam anlamıyla gömüldüler, anında oldu ve bunu ortaya çıkarıyoruz."

Dr Ewin açıkladı: "Yaşamları boyunca gömüldüklerini biliyoruz, çünkü hayvanların stres pozisyonu dediğimiz şeyi gömülmek için benimsediğini gösteren bazı kanıtlarımız var, çamuru durdurmak için kollarını kapadılar. ağızlarına ve diğer ağızlarımıza girmek.

"Yani bu hayvanların gömüldüklerinde hayatta olduklarını biliyoruz."

"Koruma kalitesi, bulabildiğimiz örneklerin sayısı nedeniyle önemli bir yer olduğunu anında biliyorduk ve bu olağanüstü."

Temmuz ayının başlarındaki kazı günleri boyunca, heyecanlı insan grupları alana yayıldı ve çamurla kaplandı, yeni bir keşif yaptıklarında ya da kilin bir kısmını dikkatlice temizledikten sonra bir fosil ortaya çıkardıklarında oldukça düzenli olarak seslendiler.

Dr Ewin, ekibin o kadar çok örnek bulduğunu ve neyin geride bırakılacağına karar vermek için bir triyaj sürecinin uygulandığını söyledi.

PA'ya şunları söyledi: "Bu gerçekten güzel bir problem çünkü bu fosil denizyıldızları ve deniz kestaneleri gerçekten nadir.

"Ve normalde 'yeterince bulabilecek miyiz?' sorunumuz var. ve bu, çok fazla şeye sahip olduğumuz ve gerçekten güzel malzemeyi geride bırakmayı düşünmemiz gereken yabancı bir konum."

Birleşik Krallık'taki en büyük nadir deniz fosili koleksiyonlarından biri, Google Earth'ü kullanan bir çift tarafından keşfedildi.Kredi bilgileri: PA

Araştırmacılar, fosillerin bir kısmının bilimin zaten bildiği canlılara ait olduğunu, diğerlerinin ise yeni keşifler olabileceğini düşünüyor.

Şimdiye kadar üç yeni tür keşfettiklerine inanıyorlar, bir tür tüy yıldız, bir kırılgan yıldız ve bir deniz hıyarı.

Diğer örnekler, uzmanların hem genç hem de yetişkin örnekleri ve hatta bir kolu yenilenen bir denizyıldızı buldukları için hayvanların evrimine bakmalarına izin verecek.

Dr Ewin, PA'ya şunları söyledi: "Gerçekten olağanüstü bir site ve bu konuda çok şaşırtıcı olan şey, sadece çok miktarda malzeme ve hepsi güzel bir şekilde korunmuş.

"Ve böylece gerçekten harika bir bilim yapmamıza izin verecek."

Fosillerin bulunduğu bölgeyi tarif ederek, bir noktada bunun bir tür delta rejimi olacağını söyledi.

Arkeologlar Orta Jura'dan (174 ila 164 milyon yıl önce) yüzlerce örnek buldular.
Kredi bilgileri: PA

Dr Ewin, "Dolayısıyla, kayalara bakarak ve bölgede çok miktarda fosil odun bulunduğunu ve derisidikenlilerin, denizyıldızlarının ve deniz kestanelerinin yalnızca denizde yaşadığını biliyoruz" dedi.

Ve ekledi: "Deniz kestanelerinin ve ardından bir sürü fosil odunun olması, bir tür deltanın geldiğini gösteriyor.

"Ve bu derisidikenlilerin korunmasını sağlamak için oksijeni düşük tortullara çok hızlı bir şekilde gömülmemiz gerekiyor."

Editör: TE Bilisim