Şirket, haritalarına, Google hizmetinin mevcut olduğu tüm ülkelerde ve bölgelerde kullanılabilecek yeni bir 'covid katmanı' ekledi.

Bu hafta Google Haritalar  , belirli bir bölgedeki yeni covid-19 vakalarının oranı hakkında bilgi gösteren yeni bir araç tanıttı . Özellikle, şirket haritalarına, Google hizmetinin mevcut olduğu 220 ülke ve bölgede sunulacak yeni bir 'covid katmanı' ekledi. 

Aracı uygulamak için, Google Haritalar'da görüntülemek istediğiniz harita biçimini seçmenize izin veren sağ üstteki daireye tıklamanız ve 'covid-19 bilgisi' seçeneğini seçmeniz gerekir . 

Bunu yapmak, son yedi günde 100.000 kişi başına ortalama koronavirüs vakası sayısı hakkında bilgi ve bunların arttığını veya azaldığını gösteren bir ok gösterecektir. Renk sınıflandırması, o bölgedeki yeni vakaların yoğunluğu hakkında bilgi sağlayacaktır. 

Güncellenen veriler, Johns Hopkins Üniversitesi veya Wikipedia gibi farklı yetkili kaynaklardan gelir ve bunlar sırasıyla Dünya Sağlık Örgütü, yerel sağlık bakanlıkları ve kurumları ve hastanelerden gelen bilgileri işler; başka bir deyişle, Google arama motoru tarafından kullanılan aynı veri kaynakları. 

Google Haritalar

Bir milyardan fazla insan, bir yerden diğerine nasıl gidebileceğiyle ilgili temel bilgiler için Google Haritalar'a başvuruyor - özellikle de pandemi sırasında, güvenlik kaygılarının en önemli olduğu dönemlerde. Gibi özellikler popüler süreleri ve canlı meşguliyet , navigasyon sürüş içinde transit COVID-19 uyarılar ve COVID kontrol noktaları tüm çıkarsın ve yaklaşık yaparken kendinizi güvende kalmanıza yardımcı için tasarlanmıştır. Bu hafta, bir bölgedeki COVID-19 vakaları hakkında kritik bilgileri gösteren bir araç olan COVID katmanını kullanıma sunuyoruz, böylece nereye gideceğiniz ve ne yapmanız gerektiği konusunda daha bilinçli kararlar verebilirsiniz. 

Nasıl çalışırGoogle Haritalar'ı açtığınızda, ekranınızın sağ üst köşesindeki katmanlar düğmesine dokunun ve "COVID-19 bilgisi" ni tıklayın. Ardından, baktığınız haritanın alanı için 100.000 kişi başına yedi günlük ortalama yeni COVID vakası ve vakaların yükseliş mi yoksa düşüş eğilimi mi olduğunu gösteren bir etiket göreceksiniz. Renk kodlaması ayrıca bir alandaki yeni kasaların yoğunluğunu kolayca ayırt etmenize yardımcı olur. Trend olan vaka verileri, mevcut olduğunda eyalet veya il, ilçe ve şehir düzeyindeki verilerle birlikte Google Haritalar'ın desteklediği 220 ülke ve bölgenin tümü için ülke düzeyinde görülebilir.

Verileri nereden alıyoruz 

COVID katmanında yer alan veriler, Johns Hopkins, New York Times ve Wikipedia gibi birçok yetkili kaynaktan gelir. Bu kaynaklar, Dünya Sağlık Örgütü gibi halk sağlığı kuruluşlarından, hükümet sağlık bakanlıklarından, eyalet ve yerel sağlık kurumlarından ve hastanelerden veri alır. Bu kaynaklarda zaten güç COVID vaka bilgisi birçoğu Arama ve şimdi Google Maps bu verileri genişletiyoruz. 

Bugünlerde dolaşmak daha karmaşık olsa da, umuyoruz ki bu Google Haritalar özellikleri, olmanız gereken yere mümkün olduğunca güvenli ve verimli bir şekilde ulaşmanıza yardımcı olacaktır. COVID katmanı bu hafta Android ve iOS'ta dünya çapında kullanıma sunulmaya başlıyor.

Editör: TE Bilisim