Bu Senin Hikâyen

Bu kitabımın çıkış noktasından aklımda kalanlar!

Yıllar yıllar önceydi, yüreğimin dolandırıldığı kadardım işte, ne eksik ne fazla!

Bir kıvılcımla başlamıştı her şey. Yüzünüze sevgi ile bakanların çoğaldığı, insanların birbirine çıkarsız yardımcı olduğu, çocukların gerçekten yüzünün güldüğü zamanlardı. Koca bir dünyanın bende bıraktığını yeni yeni algılamaya başladığımda kendi hikâyemin kahramanı olduğumu anlamıştım. Sonra neresinden tutsam elimde kalan hayatı başka hayatlara boca ettiğimde yeni bir dünya keşfetmiştim.

Bu dünya herkesten ve her şeyden bir şeyler barındırıyordu, renkli olduğu kadar bilindik sancılara belki de biraz kalp ağrılarına tanıklık ediyordu. Başlarda güzel gelen her şey zamanla daha derine çekiyordu tüm benliğimi, sonra bir sürü hayal ve hayatla baş başa kalıyor bu girdabın içinde kayboluyordum. Çökmüş binaların altından güneşi görmek için yazmaya başlamıştım. Her şeyi, herkesi, bana acı veren ne varsa kâğıt üzerinde birer tarih gibi duruyordu artık. Ölümsüz olmak diye bir şey yoktu, ölümsüz şeyler bırakmak vardı. Yazmakta bunlardan biriydi sadece. Ve ben âşık olmuştum kâğıt kalemlere. İçimdeki yangınlar yazdıkça küle dönüyordu.

Kalbimdeki derin sancılar bu şekilde azar azar yok oluyordu. Sonra yazmayı sevdim, sonra başkalarının hayatlarını dinlemeyi. Sonra bunları birbirine boca etmeyi! Öyle çıktı işte bu macera. Biraz sizden, biraz benden, biraz hayatın içinden! Her şeyden biraz vardı işte. Mesela siz hiç sevdalandınız mı? Yâda hiç aldatıldınız mı? Sevdiklerinizi henüz bedenleri soğumadan toprağa verdiniz mi? Sizin için ölenler bir başkası için sizden vazgeçti mi?  Hepsi işte burada ilk kapağı kaldırdığında seninle buluşacak. Bazen sizi size anlatan şeyler lazımdır ya; Arya / Bu Senin Hikâyen kitabı da tamda burada sizlerle buluşmayı bekliyor. Tekrarlayan ayrılıkları, inanmanın sarhoş edici yıkımlarını, sevgiliye yazılan mektupları, dostluğu, belki de nasıl dost olunmaması gerektiğini, biraz hayatı, biraz hayatın karmaşıklığını, yitirilmiş hayatları, birazda insanı anlatıyor. Yani bu senin hikâyen, içinde her şeyden biraz olan!

Hadi bu hikâyede benimle buluşun…

Yâda hayat hikâyelerinizi benimle paylaşın…

https://www.habereguven.com/gulay-morgul-yolcu-mu-hanci-mi/
https://www.habereguven.com/gulay-morgul-nasil-miyim/
https://www.habereguven.com/gulay-morgul-yazin-bir-kenara/
Editör: TE Bilisim