Adana Kadın Platformu Adana Duygu cafe önünde "GÜLİSTAN DOKU NEREDE? ZEYNEL ABAKAROV TUTUKLANSIN!" konulu oturma eylemi ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kadın Platformu adına basın açıklamasını Av. Sevil Aracı Bek gerçekleştirdi.

Sevil Aracı BEK; "Gülistan Doku, 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana kayıp! Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Gülistan Doku, küçücük, her yanı güvenlik kameraları, özel harekat nöbet kulübeleri, polis kontrol noktaları ile dolu bir kentte kayboldu. Biz kadınlar aylardır ‘’Gülistan Doku Nerede?’’ diye haykırıyor ancak bir türlü yanıt alamıyoruz.

Gülistan’ın kaybolmadan bir gün önce Zaynal Abakarov ile tartıştığını, son görüştüğü kişi olan Zaynal Abakarov’un Gülistan’ın kaybolmasından bir gün sonra çalıştığı iş yerinden ayrıldığını, Zaynal Abakarov’un üvey babasının Dersim Emniyetinde görevli bir polis memuru olduğunu artık hepimiz biliyoruz.

Gülistan’ın kaybolması ile açılmış bulunan soruşturma dosyasına yansıyan bilgi ve belgelerden, HTS kayıtlarından, Gülistan’ın kaybolmadan bir gün önce de yine şüpheli Zaynal Abakarov tarafından alıkonulduğu ortaya çıktı. Şüphelinin ailesinin yanlış bilgiler verdiği, bir kısım gerçekleri gizledikleri de yine dosyadan anlaşılıyor.

Tunceli Valiliği “Gülistan Nerede” diye yürütülen ısrarlı taleplerin ardından Uzunçayır Baraj gölündeki suları tahliye ederek 13 gün devam eden bir arama başlattı. Ancak arama çalışmalarının hiçbir sonuç alınmaksızın 18.08.2020 tarihinde sonlandırıldığı açıklandı.

Ne yazık ki şüphelilerin emniyet veya devlet kademelerinde bir makam ve mevki sahibi olduklarında yargılanmaktan kurtulabildiğini görüyoruz. İşte Nadira Kadirova’ya olanlar hepimizin hatırında. AKP milletvekili Şirin Ünal’ın evinde intihar ettiği iddia edilen Nadira’nın, ölümü üzerindeki sis perdesi de kaldırılabilmiş ve Nadira için adalet sağlanabilmiş değil.

Gülistan’ın kaybolması ile ilgisi doğrudan kanıtlanmış Zaynal Abakarov ve ona yardım edenler gözaltına dahi alınmazken, Gülistan’ı arayanların engellenmesi için bugüne kadar pek çok saldırı gerçekleştirildi. Munzur Üniversitesi öğrencilerinin eylemleri engellendi, demokratik kitle örgütleri tarafından düzenlenmek istenen mitingler yasaklandı. En son dün Gülistan için adalet nöbeti tutmak isteyen gözü yaşlı annesi ve ablası gözaltına alındı. Bu durumu kınıyoruz.

Gülistan’ı arayanlara baskı yaparak onu aramaktan vazgeçeceğimizi sananlar yanılıyorlar. Hepimiz Gülistan’ın kız kardeşleriyiz. Onu aramaktan, kaybolmasından sorumlu olanların yargılanması için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz.

Bir kız kardeşimizi daha erkek şiddetine kurban vermek istemiyoruz. Gülistan’ı arayanlara karşı geliştirilen bu saldırgan tutumun karşısında adalet arayışımızı sürdürecek, Adana’da ve Türkiye’nin tüm kentlerinde Gülistan Doku’nun akıbeti ortaya çıkana kadar “Gülistan Nerede?” demeye devam edeceğiz."dedi

Editör: TE Bilisim