Hükümet Perşembe günü yaptığı açıklamada, bu ay Güney Afrika'da meydana gelen ayaklanmaların 337 can aldığını belirterek, önceki gün açıklanan 276'dan daha fazla ölüme işaret etti.

Cumhurbaşkanlığı ofisinden bakan Khumbudzo Ntshavheni, "Güney Afrika polisi, Gauteng'deki (il) toplam ölüm sayısını 79'a ve KwaZulu-Natal'daki ölüm sayısını 258'e revize etti," dedi.

En son ölümlerin bazılarının ayaklanmalar sırasında meydana gelen yaralanmalara yenik düşen insanlar olduğunu da sözlerine ekledi.

Eski cumhurbaşkanı Jacob Zuma'nın bir yolsuzluk soruşturmasını görmezden geldiği için 15 aylık hapis cezasını çekmeye başlamasından bir gün sonra, bu ayın başlarında yaygın yağmalama ve işyerlerinin yakılması patlak verdi .

Şiddet, apartheid'in sona ermesinden bu yana en kötü huzursuzluğa dönüştü ve Başkan Cyril Ramaphosa'nın bunu bir "isyan girişimi" olarak nitelendirmesine yol açtı .

Şimdiye kadar tahmini 3.4 milyar dolarlık hasara neden oldu.

Şiddet, Zuma'nın ana eyaleti KwaZulu-Natal ve Gauteng'e yayıldı, bunlar birlikte Güney Afrika'nın ekonomik üretiminin yarısını oluşturan en kalabalık iki il .

Zuma'ya Perşembe günü, eski cumhurbaşkanının parmaklıklar ardında bırakılmasından birkaç gün sonra hastalıktan ölen kardeşi Michael'ın cenazesine katılmak için güneydoğudaki Estcourt kasabasındaki hapishaneden kısa bir süreliğine ayrılmasına izin verildi.

Şiddet azaldı ve şu ana kadar bir radyo DJ'i de dahil olmak üzere altı kişi halka açık şiddet uygulamaya teşvik suçlamasıyla tutuklandı.

Yağma ve kundaklama için birkaç bin kişi daha tutuluyor.

Editör: TE Bilisim