CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türk ulusunun ebedi bağımsızlığına giden yolda en büyük zaferlerden biri olan 30 Ağustos’un, aynı zamanda çağdaş ve saygın Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gün olduğunu söyledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 30 Ağustos Zafer Bayramının 98. Yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı. 

Gürer, Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra, Anadolu topraklarının paylaşılması için birleşen emperyalist güçlere karşı; dil, din, ırk, mezhep ve inanç farklılığı gözetmeden mücadele eden Ulusumuzun, el ele omuz omuza vererek, tarihte eşi ve benzerine az rastlanan büyük bir zafer kazandığını anımsattı. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya İstiklal, Ya Ölüm!” diyerek başlattığı kurtuluş mücadelesine, karakterinde bağımsızlık olan ulusumuzun 7’den 70’e, genci yaşlısı, kadını erkeği ve hatta çocuğu ile katıldığını belirterek, “Bağımsızlığa adanılmış bu mücadele azim ilaçla zaferle sonuçlandı.  Zor koşullara rağmen,  Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde kazanılan bu zafer, Bağımsız, özgür, çağdaş ve saygın Türkiye Cumhuriyetinin kapılarını açtığı gibi tüm dünyadaki mazlum milletlere de örnek bir mücadele olması açısından, tarihe Büyük Zafer olarak geçmiştir” dedi. 

Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kapılarını açan 30 Ağustos Zaferinin nasıl kazanıldığının çok iyi anlaşılması ve hem günümüzde hem de gelecekte bu büyük zaferin kazanılmasına neden olan etkenlerin çok iyi irdelenesi gerektiğine de değinen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Cumhuriyetimizin bizlere sunduğu her güzelliğe sonuna kadar sahip çıkmalı ve korumalıyız. Cumhuriyetimizi ve demokrasiyi daha ileri noktalara taşımak için 30 Ağustos Zaferi’nin kazanılmasına neden olan etkenleri hiçbir zaman unutmamalıyız” diye konuşu.

98 yıl önce kazanılan Büyük Zafer’den bir yıl sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin, kısa süre içinde sanayide, ekonomide, eğitimde, sağlıkta ve yaşamın pek çok alanında önemli başarılara imza attığını ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ancak son dönemlerde Cumhuriyetimize ve milli bayramlara iktidarın gereken özenle sahip çıkmamasının düşündürücü ve kaygı verici olduğunu  belirtti. 

Bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın pandemi  bahanesi ile kısıtlamalı kutlanacağını da hatırlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  farklı etkinlikleri ve işine gelen törenleri kısıtlamayan iktidarın milli bayramlarda abartılı kısıtlamalar yapmasını eleştirdi. Gürer, “Büyük Zaferimizin 98. Yıl dönümünü de gönülden ve coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  bu zaferi bize yaratan İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi, şükranla ve minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramını içtenlikle kutluyorum” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim