13 Mayıs'ta kurbanlardan biri olan Cat de Almeida, Beck'in elinde yaşadığı "cinsel saldırı, maçoluk ve baskıyı" anlattığında meselenin diğer kadınlar nezdinde açığa çıkması hız kazandı.

Brezilyalı film yapımcısı ve uluslararası festivallerin küratörü Gustavo Beck, deneyimlerini  ile ilişkilendiren altı ülkeden 18 kadına cinsel, fiziksel veya psikolojik şiddet uygulamakla suçlandı.

Buenos Aires'de ki kurbanlardan biri olan Cat de Almeida'nın Facebook hesabında, Beck tarafından 2017'de "cinsel saldırı, maçoluk ve baskı" kurbanı olarak anlatılmasının ardından, sorun 13 Mayıs'ta ivme kazandı.

"Saçımı tuttu ve boynumun arkasına bir ısırık verdi. Kapıya gittim, yolumu kapattı ve beni itti. Sonra pantolonumu indirdi," diye yazdığı yerden kaçmayı başardığını iddia etti oyuncu.

Vahiyden sonra, birkaç kadın hikayelerini anlatmaya teşvik edildi. Bunlardan biri, 2015'te Brezilya Olhar de Cinema festivalinde bir partide paylaştıktan sonra Beck'in ondan yararlandığını garanti eden yönetici yapım asistanı Denise Fait.

"Zorunlu değildi, ama sarhoştum," diyen Fait, Beck'in "gereksiz vahşeti" nden korktuğunu ekledi. "Beni çok ısırdığını hatırlıyorum, özellikle kıçımı ve canımı acıtıyor . Kesinlikle, o odada ona 'hayır' deseydim, daha da şiddetli olurdu."

Brezilyalı film yapımcısı Thais Prado, 2016'da Berlin'deki bir parti sırasında, Beck'i kendisine önerdiği ilaçları almayı reddettikten sonra, Beck'i zorlamak ve ayrılmış bir alandan kaçmak zorunda kaldığını iddia ediyor. "İşte o zaman beni duvara doğru itti ve beni öpmeye başladı" dedi.

Savcı Gabriela Manssur, mağdurlar tarafından gönderilen 18 hesabı inceledi ve "tecavüz veya tecavüze teşebbüs teşkil edebilecek yedi vaka , dört olası cinsel taciz, bir fiziksel saldırı ve iki psikolojik şiddet" olduğunu belirtti.

Ancak, Intercept'e gönderilen bir mektupta Beck suçlamaları reddetti . Uluslararası etkinliklerde Latin Amerika mihenk taşı olarak kabul edilen film yapımcısı şu anda Portekiz'de yaşıyor ve geçen yıla kadar Hollanda'daki Rotterdam Uluslararası Film Festivali'nde konuk programcı olarak çalıştı. 

Ayrıca Avusturya'daki Viyana ve Arjantin'deki Bafici festivallerinde küratörlük yaptı. Ayrıca IndieLisboa de Portugal için bu yılki seçim komitesinin bir parçasıydı.

Editör: TE Bilisim