HabereGüven Yaşamın, Doğanın,  Sesi Olmak İçin Çıktı Yola. HabereGüven Toplumsal Devinimin Tüm Potansiyelini Ba&#...

HabereGüven Yaşamın, Doğanın,  Sesi Olmak İçin Çıktı Yola.

HabereGüven Toplumsal Devinimin Tüm Potansiyelini Bağrında Taşıyacak.

İlk yazının, İlk matbaanın ve ilk gazeteciliğin üzerinden geçen yıllarda insan kendi yarattığı olanaklar ile toplumsal rolünü şekillendirdi. Ürettikçe gelişti, geliştikçe yarattı.

Teknolojide ki ilerleme takip sınırlarımızı fazlasıyla aştı. Her konuya ilgi duyan insan doğal olarak ilgisini tek bir merkezde toplamayı başaran araçlara gereksinim duymaya başladı. İlk gazete görevi yapan bildiriler, duvar afişleri yavaş yavaş bu alanda yeni birikimlere yeni ürünlerin ortaya çıkmasına neden oldu.

İnsanların birbirleriyle iletişiminin arasında ki mesafe kısaldıkça, toplumların ve yaşanılan alanların değişim ve dönüşümü kitlelere yansıdıkça yeni yeni bilgi aktarma araçları da doğmaya başladı.  

Yazının ve dilin toplumların bilgi birikimini yarınlara taşımak için yüklendiği misyon da buna göre şekillendi.

Uygarlığın mağara duvarlarına çizilen resimlerden bugüne ve yarınlara katlanarak değişmesine şaşmamak gerekiyor. Diğer canlılardan farklılığını her kategoride ortaya koyan insan bugün bilgiyi de en hızlı bir şekilde iletmenin yarışı içerisinde.

Haberde hız, haberde doğruluk, haberde yansızlık, haberde ötekileştirmenin tüm argümanlarından uzak durmayı başarmak için çıktık yola. Haberde siyasetin karşıt yaratan diline teslim olmadan, haberde toplumsal cinsiyetin doğru dilini ilke edinerek, doğaya, canlılara yaşamın vazgeçilmezleri olarak bakmak ve farklılıkları bir zenginlik olarak gören bir yerden yürümek ve üretmek istiyoruz. Savaşın, şiddetin, insanlığın geleceğini tehdit eden ve insanlığı yok etmeye odaklanmış bir çabanın içinde olmayacağız. Daima barışı, kardeşliği, birarada yaşamı ilke edinen bir yaşamın savunucusu olacağız.

HabereGüven insanlığın tüm ortak mirasını, kültürünü, felsefesini, birikimini yazın alanına taşıma gayreti içerisinde olacak.

HabereGüven herkesin kendinden bir parçasını gördüğü, herkesin emeğini dikkate alan bir bakış açısıyla yayın hayatına başladı.

Kısaca HabereGüven ile Doğanın sesi olacağız, insanlığın sesi olacağız, canlıların sesi olacağız, ürettikçe çoğalan sevginin sesi olacağız, barışın sesi olacağız, kadının, çocuğun, engellinin yani yaşamın içinden gelen tüm haykırışların, tüm kimliklerin sesi olacağız. 02.02.2020  

Sevgilerimle.

Güven BOĞA

[email protected]