ABD İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas, Meksika sınırında Haitili göçmenleri kovalayan atlı göçmenlik memurlarını gösteren görüntülerin viral hale gelmesinden sonra Çarşamba günü departmanını savundu.

AFP fotoğrafçısı Paul Ratje'nin Pazartesi günü Amerika Birleşik Devletleri ve dünya çapında medyada defalarca yayınlanan fotoğrafları, sınır devriye binicilerinin, belgesiz göçmenleri tehdit etmek ve onları Rio Grande nehrine geri itmek için bineklerinin uzun dizginlerini salladıklarını gösterdi. sınır.

Mayorkas, House Vatan Güvenlik Komitesi'ne verdiği demeçte, görüntülerin "bir ülke olarak kim olduğumuzu veya ABD Gümrük ve Sınır Korumasının kim olduğunu yansıtmadığını" söyledi.

Bu görüntülerde yer alan olaylarla ilgili soruşturma açılması emrini verdim” dedi.

"Gerçekler, attığımız adımları yönlendirecek, kendimiz yumruk atmayacağız" dedi ve "haftalar değil günler içinde" bir sonuç vaat etti.

Eleştirmenler, Teksas, Del Rio'dan gelen görüntülerin hem kovboyların çiftlik hayvanlarını gütmeye çalıştığını hem de tarihte atlı polis, gardiyanlar veya köle sahiplerinin Siyah Amerikalılara karşı kamçı kullandığı zamanları öne sürdüğünü söyledi.

Mayorkas'ın departmanı binlerce Haitiliyi ve diğer ülkelerden ABD'de kalmayı umarak sınırı geçen insanları durdurmak için mücadele ederken geldiler.

Sınır Devriyesi hafta sonu Haitilileri hava yoluyla ülkelerine geri göndermeye başladı.

At sırtında bir Birleşik Devletler Sınır Devriyesi ajanı, Haitili bir göçmenin Teksas, Del Rio yakınlarındaki Rio Grande kıyısındaki bir kampa girmesini engellemeye çalışıyor.
At sırtında bir Birleşik Devletler Sınır Devriyesi ajanı, Haitili bir göçmenin, Teksas, Del Rio yakınlarındaki Rio Grande kıyısındaki bir kampa girmesini engellemeye çalışıyor. PAUL RATJE AFP

Ancak atlıların ve göçmenlerin görüntülerinin yayılmasının ardından Başkan Joe Biden'ın Demokrat Partisi üyeleri muameleyi kınadı.

ABD Senatosu lideri Chuck Schumer, "Başkan Biden'ı bu ihraçlara derhal bir son vermeye çağırıyorum" dedi.

Göçmenler Çarşamba günü sınırı geçmeye devam ederken ve binlerce kişi Del Rio'daki bir köprünün altında kampta kalırken, Mayorkas departmanının gelenleri caydırmak için çalıştığını söyledi.

Panele, "Güney sınırındaki göçü ele almak için bir planımız var, bunu uyguluyoruz, zaman alıyor ve sonuçları görmeye başlıyoruz" dedi.

https://www.habereguven.com/abdde-atli-sinir-devriyeleri-haitili-gocmenlere-karsi-kirbac-ve-kement-kullaniyor/
https://www.habereguven.com/cocuklar-ac-gidiyor-haitili-gocmenler-yiyecek-bulmak-icin-abdden-meksikaya-donuyor/
Editör: TE Bilisim