GRUP YORUM ÜYELERİYLE DAYANIŞMAK AMACIYLA BAŞLAMIŞLARDI

Halkın Tutsak Avukatları Adalet İçin Süresiz Açlık Grevine Devam Ediyor

3 Nisan 2020 Tarihi İtibarıyla;

Ebru Timtik 91 gündür,

Barkın Timtik 61 gündür,

Aytaç Ünsal 61 gündür,

Oya Aslan 61 gündür açlık grevindeler.

Halkın Hukuk Bürosu avukatları, adalet için açlık grevine çıktıklarını basın açıklaması ile duyurmuşlardı. Adalet mücadelesinde hep en ön safta oldu halkın avukatları, işçi direnişlerinde, yoksul mahallelerin çamurlu sokaklarında, hak ve özgürlükler mücadelesinde gözaltına alınanların yanlarında, adalet talebini en gür sesleri ile haykırmışlardı.

Önce halkımız dediler, halk adaletsizse yaşayamayız, halkımız açlık, yoksulluk ile yaşıyorken buna dur demeliyiz dediler. Ve bugün haklarında bir iftiracının beyanları ile yüzyılları bulan hapis cezaları verildi. Adalet için gözaltında alındılar, işkence gördüler, evleri basıldı, ölüm ile tehdit edildiler ama vazgeçmediler, saldırılar karşısında dimdik durdular. Bugün de tecrit duvarları arasında adalet için süresiz açlık grevindeler.

‘BU ADALETSİZLİK ELBET BİTECEK’

Süresiz açlık grevine başlayan avukatların açlık grevlerini sürdürürken gönderdikleri metni Halkın Hukuk Bürosu avukatı ve ÇHD Genel Merkez Yöneticisi Metni Didem Baydar Ünsal daha önce paylaşmıştı.

Açlık grevi ve ölüm oruçlarındaki Grup Yorum üyelerinin durumlarına dikkat çekilen mektup ölüm orucunun 288.gününde yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi Helin Böyek’ ten sonra daha da anlam kazanmış görünüyor

Mektup’ta; “Ve onlarda gidecek olanlar da var yıldızlar ülkesine. Orada eşitlik, kardeşlik, adalet, vefa, umut, güven, sevgi, mertlik, insanlık varmış diyorlar. Bu değerleri taşıdıklarına emin olduklarımız bir bir gittiler kanatlanıp. Öyle bir ülke yoktuysa da artık var! Biliyoruz. Nedenlerimiz bu kadar ortakken birleşip suskunluğunun karanlığını dağıtamıyorsak yuh olsun bize. Açlık grevi eylemi bir itiraftır aynı zamanda. Hele tutsaklar yapıyorsa. Bu yüzden kolay kabul edilemez. Kitlelerin pasifliğini ve toplumsal mücadelelerin geri düştüğünü anlatır. Bu yüzden bu eylem ile zalimlere sesleniyoruz. Açlığımızla seslendiğimiz; ‘Bu adaletsizlik bitecek elbet’ diye bekleyen kitlelerdir” ifadeleri yer aldı.

 

Editör: TE Bilisim