Harvard araştırmasına göre, gençlerin COVID-19 yanlış bilgisine inanma olasılığı daha yüksek.

Anket, yetkililerin gençlerde artan vakalarla ilgili endişelerini dile getirmesiyle geldi.

Harvard Üniversitesi, Rutgers Üniversitesi, Northeastern Üniversitesi ve Northwestern Üniversitesi'nden bir araştırma ekibi tarafından Salı günü yayınlanan yeni bir ankete göre, gençlerin yeni koronavirüsle ilgili yanlış iddialara yaşlılardan daha fazla inanma olasılığı daha yüksek .

50 eyalette, 22.000 bireyle gerçekleştirildi.

Anket 50 eyalette, 22.000 bireyle gerçekleştirildi. COVID-19 pandemik yanlış bilgiler karşısında öfkeleniliyor ve yanlış bilgi online yayılıyor. Aynı şekilde sağlık görevlileri üzerindeki endişeyi dile getiren genç Amerikalılar arasında yükselen durumlarda .

Anket 7-26 Ağustos tarihleri ​​arasında yapıldı. Araştırmacılar, salgının başlangıcından bu yana siber uzayda ve ötesinde dolaşan en popüler 11 yanlış iddiayı yanıtlayanların kabulünü değerlendirdi - hastalığa yarasaları yiyen insanların neden olduğu, yanlış iddialar ve daha fazlası ankette karşılaşıldı. 

Gençlerde % 18, yaşlılarda bu oran % 9

Araştırmacılar, 25 yaşın altındaki kişilerin yanlış bir iddiaya inanma olasılığının % 18 olduğunu, 65 yaşın üzerindekilerin ise yalnızca % 9 olduğunu buldular.

Çalışma, "Aslında, 11 yanlış iddiada net bir model buluyoruz: yaş grubu büyüdükçe, yanlış iddialara olan ortalama inanç düzeyi o kadar düşük" diyor.

25-44 yaş grubundaki katılımcıların yanlış bir iddiaya inanma olasılığı% 17 idi ve 45-64 arasındaki grup% 12 yanlış bir iddiaya inanma olasılığına sahipti.

Araştırmacılar ayrıca, çeşitli yaş grupları arasında dönen en çok inanılan yanlış iddiaların bazılarına dair içgörüler buldular.

Araştırmaya göre, 25 yaşın altındaki katılımcıların yaklaşık% 28'i, insanların başlangıçta yarasa yiyerek COVID-19'a yakalandığına inanıyordu. 65 yaş ve üstü katılımcıların yalnızca% 6'sı aynı yanlış iddiaya inanıyordu.

Antibiyotik almanın COVID-19'a karşı koruduğuna inanılıyor.

Dahası, 25 yaşın altındaki katılımcıların% 25'i virüsün bir Çin silah laboratuvarında yaratıldığına ve antibiyotik almanın COVID-19'a karşı koruduğuna inanıyordu.

Başka bir rahatsız edici bulgu, 25 yaşın altındakilerin% 24'ünün yalnızca 60 yaşın üzerindeki kişilerin COVID-19 riski altında olduğuna inanmasıydı. Bu rakam 65 yaşın üstündekiler arasında yarı yarıya% 12'ye düşürüldü.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri , COVID-19 ile enfekte olmuş kişilerin demografisinin son aylarda gençlere ve yaşlı yetişkinlerden uzaklaştığını gösteren yeni bir çalışmanın sonuçlarını Çarşamba günü yayınladı. Araştırmaya göre, enfekte olanların medyan yaşı Mayıs'ta 46'dan Ağustos'ta 38'e düştü ve Temmuz ve Ağustos aylarında doğrulanan tüm vakaların% 20'si 20 ila 29 yaşındaki bireylerden geldi.

Haziran ayında, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, sahte COVID-19 iddialarının birçoğunun suçunu sosyal medya devlerine yükledi ve yanlış bilgiden kazanç sağladıklarını iddia etti.

Bazıları, sağlık görevlilerinin incelemesiyle karşı karşıya kalan Başkan Donald Trump'ı ve daha fazlasını da hastalıkla ilgili bazı yanlış iddialarından dolayı suçladı .

Catherine Thorbecke

Editör: TE Bilisim