CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde risk ve ihmalleri gündeme getiren sağlıkçılara soruşturma tehdidini Meclis gündemine taşıdı. Bulut, söz konusu iddialarla ilgili inceleme başlatılması için Sağlık Bakanlığı’na çağrı yaptı.

ANKARA///

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde risk ve ihmalleri gündeme getiren sağlıkçılara soruşturma tehdidini Meclis gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığına, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Bulut, 530 yatak kapasitesi ile Bakırköy Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinden sonra Türkiye’nin 2. büyük ruh sağlığı hastanesi olan Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nin 16 ilin bağlı olduğu bölge hastanesi konumunda olduğunu kaydetti.

KURUM İÇİ RAHATSIZLIKLAR VAR

Kurum içi rahatsızlıklardan dolayı son 3-4 yıl içerisinde 20'ye yakın psikiyatri uzmanının emekliye ayrıldığını, istifa ederek ya da tayin isteyerek başka hastanelere gittiğini belirten Bulut, hastanedeki personel eksikliğinin altını çizdi. Bulut,  “Koğuş sisteminin olması nedeniyle erkek servislerinde 50 ve üzeri hastaya, kadın servislerinde 40 ve üzeri hastaya, nöbetlerde 2 ya da 3 hemşire hizmet vermektedir. Personel eksikliğinden dolayı tedavi hizmeti yeterince sağlanamamaktadır. Pandemi sürecine 10 hastanın korona olduğu, hastaların koğuşlarda kalmaya devam ettiği iddia edilen hastanede, bu durum hem diğer hastalar için hem de sağlık çalışanları için ciddi risk oluşturmaktadır” dedi.   

HEKİMLERE SORUŞTURMA AÇILDI MI?

Sorunları hastane yönetimine iletmek için giden hekimlere, gözdağı amacı ile soruşturma açıldığının öne sürüldüğünü belirten Bulut, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

-Son 2 yıl içinde kaç hekim ve hemşireye idare tarafından soruşturma açılmıştır? Soruşturmanın gerekçesi nedir ve sonuçları ne olmuştur?

-Son 4 yıl içerisinde kaç hekim, hemşire ve sağlık personeli istifa etmiş ya da tayin isteyerek başka hastanelere gitmiştir?

PERSONEL EKSİKLİĞİ GİDERİLECEK Mİ?

-Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne doktor, hemşire ve sağlıkçı ataması yönünde bir planlama var mıdır?

-Hastane personelinden Bakanlığınıza kurum içi rahatsızlıklarla ilgili herhangi bir şikâyette bulunulmuş mudur? Hastanedeki iddialarla ilgili herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır?

-Hastanede kaç hasta ve sağlık çalışanının korona testi pozitif çıkmıştır? Pandemi süresince hastanede hangi önlemler alınmıştır?

Editör: TE Bilisim