Kobani olayları gerekçe gösterilerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 82 kişi hakkında tutuklama kararı çıkartılması HDP Adana İl Binası Önünde Protesto Edildi.

HDP İl Binası önünde yoğun polis kuşatmasında gerçekleştirilen basın açıklamasını HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları gerçekleştirdi. Hatimoğullarının ardından İHD Adana Şube Başkanı İlhan Öngör’de bir konuşma gerçekleştirdi. Basın açıklamasının ardından oturma eylemi yapıldı ve daha sonra eylem sonlandırıldı.

Hatimoğulları konuşmasında;

“Bu sabah yine güne partimiz HDP’ye karşı yapılan operasyonlarla başladık. Daha önce partimizde MYK üyeliği ve yöneticilik yapmış, aralarında Kars Belediyesi Eş başkanımız Ayhan Bilgen’in de bulunduğu onlarca arkadaşımız 6-8 Ekim olayları bahane edilerek, sabah saatlerinde gözaltına alındı. Bu bir gözaltı operasyonu değil intikam operasyonudur.

7 Haziran seçimlerinin hezimetini unutamayanlar, iktidarlarını kaybedenler bunun sorumlusu olarak gördükleri partimize karşı her türlü karalama kampanyasıyla sistematik bir saldırı başlattılar. 31 Mart’ta uyguladığımız seçim stratejisi sonucu aldıkları yenilginin acısını çıkarmaya çalışıyorlar. 

Bugün gözaltına alınan arkadaşlarımız daha önce aynı gerekçeyle gözaltına alındılar, kimisi tutuklandı ancak hepsi serbest bırakılmıştı.

Bahaneleriniz sökmeyecek 6 yıldır uğraşmanıza rağmen bu olaylardan partimizin sorumlu olduğuna dair hiçbir delil, hiçbir inandırıcı gerekçe ortaya koyamadınız. 6-8 Ekim eylemlerinin sorumlusu asla partimiz değildir.                                                                        

6 yıl önceki uydurma gerekçelerle gözaltılar yapılmasının amacı korku iklimi yaratarak her türden hak arama girişimine gözdağı vermektir.  Ama ne yaparsanız yapın bizi demokrasi ve özgürlük mücadelemizden vazgeçiremeyeceksiniz. Bizler bu baskı ve zorbalık karşısında yılmadan faşizme karşı demokrasiyi inşa edecek gücüz. Düzmece operasyonlar bu kararımızdan bizi vazgeçirmek bir yana daha da güçlü kılacaktır. Bu ülkeye demokrasi ve özgürlüğü getirecek parti HDP’dir. 

HDP geliyor. Korksanızda,  koltuklarınıza sarılsanız da HDP’nin zamanı geldi” dedi

Editör: TE Bilisim