KPSS'de yüksek puan almalarına rağmen atamalarının yapılmamasından dolayı mağduriyet yaşayan Odyometri Teknikerlerinin durumuna ilişkin, HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya Soru Önergesi verdi.

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları soru önergesinde;

Odyometri teknikerleri, düzenledikleri sosyal medya kampanyası ile; yüksek puanlar almalarına rağmen atamalarının gerçekleştirilmediğini ve mesleklerini birkaç haftalık eğitimle sertifika alan kişilere yaptırıldığını ifade etmişlerdir. Sağlık Bakanlığı'na "İşimizi başkalarına vermeyin..." diyerek kadro açılması taleplerini dile getirmektedirler.

Sağlık Bakanlığı son iki yıl içerisinde sadece 222 odyometri teknikeri atamıştır. İşitme bozukluğunun derecesini testlerle belirleyerek ve hastanın durumuna göre işitme cihazı ihtiyacını tespit eden, gerekli hallerde konuşma tedavisi de veren odyometri teknikerleri KPSS'de yüksek puanlar almalarına rağmen atamalarının gerçekleştirilmemesinden kaynaklı ciddi bir mağduriyet yaşamaktalar. Türkiye genelinde 20 bin odyometri bölümü mezunu olmasına ve ihtiyacın çok olmasına karşın, 12 bin kişilik alımda odyometri alanında sadece 13 kadro açılmıştır.  Bu kadro sayıları oldukça yetersizdir.

Bu bağlamda;

1. 12 bin kişilik alımda odyometri teknikeri kadrosu neden 13 kişi ile sınırlandırılmıştır?

2. Bakanlığınız bünyesinde istihdam edilmiş odyometri bölümü mezunu tekniker sayısı kaçtır?

Editör: TE Bilisim