Hayatta bazen güzel şeylerde oluyor… (Nevzat ÖZER)

Birlerinin bazen bir şeylere sahip çıkması gerekiyor. Nasıl ki bir doktor yaralı bir hastayı ölmemesi için kanamasını durduruyorsa, toplumsal sorunlarında kanayan yarası için bir öndere ihtiyacı var. Sarılıp sarmalanmaya, toplumsal iyileşmeye ihtiyacı var. Biraz görev aşkı, biraz gönüllülük esası, biraz insani, biraz vicdani değerlerimizi göz önüne alarak yüreğimizi bir adım sonraya taşıyabilmeyi becerebilmek adına bunlar şart. Lakin bu hep mümkün olmuyor biliyorum. Böyle insanlar arada bir gelirler ve giderler. Siz bu sırada böyle birine denk geldiyseniz kendinizi şanslı hissediyorsunuz. Bu özel insanın topluma bir katkısı varsa mutlu oluyorsunuz.

Kadınlara, çocuklara ve gençlere fayda sağlamak için güzel projelere imza atmaya cesareti varsa gelecek için umutlanıyorsanız. Zaten hayatta ne ister ki bir insan? Dürüstlük, güven, samimiyet, işine sahip çıkan, bulunduğu makamı dolduran, en çokta varlığını olumlu yönde hissettiren bir idareci, belki bir bürokrat, belki bir aile babası, belki birazda doğa sevdalısı. Kendi olabilmek, başkasını anlayabilmek ve en önemlisi yazan olabilmek geleceğe bir değer bırakmak adına. İşte bu güzel söylemlerin sahibidir Nevzat ÖZER. Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü.

Normalde ben hayatı, hayattan beklentilerimi, yaşadıklarımı, yaşayamadıklarımı yazmayı ve örtülü göndermeleri severim. Ama bazı şeyler üstü örtülse bile ışıldamasıyla göz kamaştırmaya devam eder. O yüzden yazmazsam olmazdı. Bir türlü sevemediğim sistemin negatif büyümeye gittiği bir ülkede bazen bazı kişilikler özlediğimiz pozitif büyümeyi bizlere gösteriyor. Yoksa makama gelmek, atanmak önemli şeyler değil. Bulunduğun makamda dokunduğun yürekler varsa bir önem arz ediyor. Çocuk Esirgeme Kurumlarına gidip aynı masada çocuklarla yemek yeyip, aynı halı üzerinde oturup, sohbet edip onları dinleyebiliyorsa güzelleşiyor makam.

Yaşlılarımızı ziyaret edip, sorunlarını dinleyip ellerini öpebiliyorsa zenginleşiyor makam. Acılı günlerde sarabiliyorsa ellerin bir omuzu, çıkan yangınlarda, afetlerde sahada onların yanındaysa tüm varlığın, bir matem evinde destek olarak gözyaşını silebiliyorsa yüceliyor makam. Sorunları dinlemekle kalmayıp çözüm için durmaksızın çalışıyorsa dolmuş oluyor o makam. Ve bir gün gittiğinde dolmuyorsa yeri, bir iz bıraktıysa her sokak başında, düşünüyor işte o zaman insan! Herkes görevini böyle adilane ve layıkıyla yerine getirse nasıl güzelleşirdi dünya. En azından biz elimizdekine sahip çıkalım diyorum kendime. Çokça yaşayın Müdürüm, ailenizle ve tüm sevdiklerinizle siz hep çok yaşayın.

İyi ki gelmişsiniz Adana'ya Sn. Nevzat ÖZER. İyi ki yollarınız bizlerle kesişmiş, iyi ki varlığınız gençlerimize rehberlik etmiş, iyi ki Adana'daki çocukların babası olmuşsunuz, iyi ki varsınız yoksa dünya bir parça eksik kalacaktı.

Editör: TE Bilisim