HBB İL GENELİNDE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI BAŞLATTI, ASKERİ BÖLGEDEKİ RADAR YOLU AÇILDI

Hatay Büyükşehir Belediyesi, kar yağışlarının etkili olduğu bölgelerde yaşanabilecek olumsuz koşullara karşı seferberlik halinde tüm ekip ve ekipmanlarıyla il genelinde etkin bir mücadele gerçekleştiriyor.

Vatandaşların ulaşımlarını ve günlük yaşamlarını olumsuz etkileyen durumları ortadan kaldırmak için bütün birimleri ile ortak hareket eden Büyükşehir ekipleri, il genelinde bulunan yüksek bölgelerde çalışmalar başlattı.

Ekipler, İskenderun ilçesine bağlı Kaledibi, Sukaçığı, Değirmendere Mahallelerinde, Belen ilçesine bağlı Çobandede, askeri bölgede bulunan radar yolu ile Dörtyol ilçesi Kocadüz, Üçkoz, Bağrıaçık, Karıncalı, Çökek, Topakdaş ve heyelan nedeniyle kapanan Güverlik yayla yolunu ulaşıma açtı. Ekipler ayrıca yoğun yağışlardan dolayı yollarda meydana gelen tahribatları da onarmaya başladı.

Kar yağışına dayanıklı araçları ve tuzlama ekipleri ile gece gündüz yoğun mesai harcayarak kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştiren ekipler, sürücüleri buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda bir kez daha uyardı.

Ekiplerin çalışmalarını yerinde incelemek üzere Belen ilçesi Çobandede mevkiinde kar yağışı nedeniyle kendisi de kısa bir süre mahsur kalan Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Taygun Cantürk, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

HBB EKİPLERİ DEPREM RİSKİNE KARŞI HAZIR

AFAD’IN GEZİCİ TIR’I İSKENDERUN’DA

Yangın, deprem ve sel gibi doğal afetlerde vatandaşların yanında olan Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri, AFAD’a ait Gezici TIR’da gerçekleştirilen tatbikata katıldı.

Vatandaşları deprem konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için yola çıkan Gezici TIR, İskenderun’a geldi.

İskenderun Anıt Alanı’nda düzenlenen tatbikata katılan Büyükşehir zabıta ve itfaiye ekipleri, uzmanlardan konuyla ilgili detaylı bilgi aldı. Tatbikatı düzenleyen AFAD yetkilileri, olası depremde Büyükşehir ekiplerinin üstleneceği görevin önemine dikkat çekti.

Tatbikat sonrası düşüncelerini paylaşan Büyükşehir ekipleri, “Deprem ve benzeri doğal afetlerde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak birincil görevimiz. Yapılan bu tarz eğitim ve tatbikatlar ile olası durumlarda doğru hareket etmenin insan hayatı için ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. Katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

HBB EKİPLERİ DERE TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi aşırı yağış sebebiyle oluşabilecek sel ve taşkın riskini gidermek için sürdürdüğü dere temizliği çalışmalarına devam ediyor.

Son günlerde kent genelinde etkili olan yağış sebebiyle çalışmalarını hızlandıran Büyükşehir ekiplerinin yeni durağı Altınözü oldu.

Kazancılar Mahallesi’ndeki derede biriken katı atık ve malzemeler iş makineleri tarafından kaldırıldı.

Vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atabilecek olumsuz durumları ortadan kaldırmak için teyakkuz halinde olan Büyükşehir ekipleri, çalışmalarına il genelinde devam ettiklerini bildirdi.

Editör: TE Bilisim