Hatay Büyükşehir Belediyesi, kadınlara sosyal ve psikolojik destek sağlayacak ortak bir proje için Defne Belediyesi ile birlikte kolları sıvadı.

İki belediye arasında imzalanan ortak protokol ile kapılarını açacak olan Defne Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi, toplumsal sorun haline gelen kadına yönelik şiddetin nedenleriyle birlikte ortadan kaldırılması, Hatay’da yaşayan her kadının korunması, desteklenmesi ve güçlenmesi amacıyla hayata geçiyor.

SOSYAL, HUKUKİ VE PSİKOLOJİK DESTEKLER ÜCRETSİZ SAĞLANACAK

Açılacak merkezde her türlü şiddete maruz kalan kişilerin ihtiyaç duyabilecekleri ücretsiz sosyal, hukuki ve psikolojik destekler verilecek. Sorunların çözümü noktasında danışmanlık hizmeti sağlayacak olan dayanışma merkezi; aynı zamanda sosyal yaşama aktif olarak katılımın sağlanmasına yardımcı olacak.

Tüm bunların yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve şiddetle mücadele konularında farkındalık yaratmak amacıyla etkinliklerin de düzenleneceği dayanışma merkezinde, mesleki ve kişisel gelişimlerin sağlanması amacıyla hobi atölye çalışmaları da yapılacak.

AÇILIŞ 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’NDE

Toplumun her kesiminden kişiler için ruhsal bütünlüğün sürdürülmesine yönelik psikolojik destek ve rehberlik hizmeti sunacak olan Defne Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde anlamlı bir etkinlik ile kapılarını açacak. 

Editör: TE Bilisim