HDP Adana İl Örgütü; “Demokratik Mücadele Programımızın 3. Aşaması olan "Savaşa karşı barış, tecrite karşı özgürlük" kapsamında Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, HDP Adana Milletvekilleri Tülay Hatimoğulları ve Kemal Peköz’ün de katılımıyla il binasında açıklama gerçekleştirildi.

HDP Adana Eş Başkanı Mehmet Karakış açılış konuşmasında; “1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliklerinin startını verdik” dedi.

Karakış açıklamasının devamında;

“Bugün itibari ile 1 eylül dünya barış günü etkinlikleri çalışmamızın startını veriyoruz. Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte bu etkinlikler kapsamında ilçe örgütlerinizi ve esnafları ziyaret edip halk toplantıları gerçekleştireceğiz.

1 Eylülü basın açıklaması ve barış zinciri şeklinde Tarihi Taşköprünün üzerinde emek ve demokrasi güçleri ile birlikte gerçekleştireceğiz.

HDP Adana il örgütü olarak da etkinliğe katılım çağrısı yapıyoruz. Savaş çığırtkanlıklarına inat her yerde barışı haykıracağız” dedi.

Meral Danış Beştaş konuşmasında

Karakış’ın ardından, “Demokratik Mücadele Programının 3. Aşaması olan "Savaşa karşı barış, tecrite karşı özgürlük" kapsamında bilgi veren HDP Grup Başkan Vekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş konuşmasında bir çok soruna dikkat çekti.

Beştaş’ın konuşması şu şekilde;

Editör: TE Bilisim