HDP Adana Kadın Meclisi, Süleymaniye’de bir suikast sonucu katledilen Jineoloji Akademisi Üyesi ve Gazeteci NAGİHAN AKARSEL şahsında Kürt kadınlarına yönelik gelişen saldırılar karşısında tüm kadın hareketlerini dayanışmaya ve özgürlük mücadelesini büyütmeye çağırdı.

HDP Kadın Meclisi Heykelli Park’ta Nagihan Akarsel için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamayı HDP Adana İl Eşbaşkanı Helin Kaya okudu.

Kaya; “Mücadele arkadaşımız Nagihan Akarsel’in katillerinden hesap soracağız! Jineoloji Araştırmaları Merkezi Üyesi ve editörü, Akademisyen, Gazeteci Nagihan Akarsel, dün Süleymaniye’de uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilmiştir” dedi.

HDP Adana Kadın Meclisi adına Helin Kaya açıklamasına şu şekilde devam etti;

WhatsApp Image 2022-10-05 at 15.18.07

Nagihan, ömrünü özgür basında gazeteciliğe ve kadın haberciliğine adamış, her türlü zulüm ve baskıya rağmen gerçekleri yazmaktan bir an olsun vazgeçmemiş, duruşu herkese ilham olmuş bir kadındı. Bu ülkede kadın olmak, gazeteci olmak, muhalif olmanın ateşten gömlek olduğunu bilse de mücadelesinden bir an olsun geri adım atmamıştır. Uzun yıllardır Süleymaniye’de yaşayan Nagihan Akarsel arkadaşımız Jineoloji çalışmaları ile kadınların sesi oldu. "Yeni bir dünya mümkün" diyerek kadın özgürlük mücadelesine olan inancıyla kadınların sesini tüm dünya kadınlarına duyurdu. Nagihan’a sıkılan kurşunlar kadın özgürlük mücadelemize sıkılmıştır. Bu kurşunlar kadınların sesine, sözüne sıkılmış kurşunlardır. Nagihan’ın Kürt kimliği, kadın kimliği, gazeteci kimliği şahsında bizleri susturmaya ve sindirmeye çalışanlara cevabımızı kadın özgürlük mücadelemizden bir adım dahi geri atmayarak vereceğiz.

WhatsApp Image 2022-10-05 at 15.18.06

Bizler Kadın özgürlük mücadelesinden bir saniye dahi uzak düşmeyeceğiz ve Nagihan’ın kalemini yerde bırakmayacağız. Kadının bilgeliği için jineolojîyi bütün dünya kadınlarının bilimsel özsavunması olarak büyüteceğiz. Erkek egemenliği tarihin kurnaz Enkilerini yaşatmaya devam etsin, Nagihan şahsında her birimiz birer direngen İştar olacak ve bu ahlaksız kurnazlığınızın sonunu getireceğiz.

WhatsApp Image 2022-10-05 at 15.18.05

Yakın zamanda İran’da, Kürt kadın Jina Mahsa Amini ahlak polisi tarafından katledilmişken ve bütün dünya Jin Jîyan Azadî sloganları ile sokakları doldururken, Nagihan arkadaşımızın vurulması tesadüfi değil bilinçli olarak yapılmış bir cinayettir ve hedef Kürt kadın özgürlük mücadelemizdir. İran’da olduğu gibi dünyanın dört bir yanında tekçi, cinsiyetçi, erkek egemen rejimlere karşı kadın isyanımızla 21. yüzyılı, kadın yüzyılı yapacağız. Kadın özgürlüğün hâkim olduğu demokratik sistemi biz kadınların öncülüğünde mutlaka inşa edeceğiz. Nagihan’a sözümüz mücadelemizi yükseltmek olacaktır. Kalemini de, sesini de, hayallerini de asla yarım bırakmayacağız. Bizler Nagihan’ın bıraktığın yerden kalemini aldık, sesini sözünü bulunduğumuz her yerden en güçlü şekilde duyuracağımızın sözünü veriyoruz. Jin Jiyan Azadî sloganımızı en güçlü şekilde haykırmaya devam edeceğiz!

Yaşasın Kadın Mücadelesi!

Jin Jîyan Azadî!

 HDP Adana Kadın Meclisi

TJA

Editör: Güven BOĞA