Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i makamlarında ziyaret eden Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş ile Yönetim Kurulu üyeleri Kovid-19 pandemisi konusunda istişare etti. Hekimlerin bomba imha uzmanı polislerden daha riskli iş yaptığı kanaatine varıldı.

UZM. DR. MENTEŞ, “HER BİREY, HER KURUM UYARI BEKLEMEDEN ÖNLEMLERİNİ ALMALIDIR”

Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ahmet Suntur, Sayman Dr. Figen Demir Kardeş, Veznedar Dr. Sedat Gül, Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Nalan Kükürt, Dr. Figen Doğan Güneş ve Dr. Halit Atik ile birlikte Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e nezaket ziyaretinde bulunan Başkan Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Biz pandemi döneminde yönetime seçildik. Sizlere bir ‘merhaba’ demek istedik. Hastalarından kovid-19 virüsü kapıp, vefat eden hekim sayımız 40’ı buldu. Kurtuluş Savaşı’nda bile bu kadar şehit vermedik. Şuan pozitif çıkmış hekim arkadaşlarımız evlerinde karantinadalar. Biz pandemi sürecinin seferberlik gibi algılanmasını istiyoruz. Sadece hekim ve sağlık çalışanının işi değildir. Herkesin görevidir. Her birey, her kurum uyarı beklemeden kendi tedbirlerini mutlaka almalıdır. Pandemi sürecinde belediyelerin üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirdiğini gördük. Bu anlamda sizlere teşekkür ederiz. Pandemi sürecinde hekime şiddet ve şikayet biraz azaldı ama bitmedi. Şiddet yasasının çıkması da etkiledi. Bu yasanın çıkması yetmez, ilgili mercilerce uygulanması lazım.” dedi.

AKİF KEMAL AKAY, “HEKİMLER BÜYÜK RİSK TAŞIYOR”

Hekimlerin pandemi sürecinde büyük risk taşıdığını belirten Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Hekimlik mesleği özel bir meslektir. Önceleri doktorlara çok önem verilirdi. Son zamanlarda değersizleştirildi. Hastasından kovid-19 virüsünü kapıp, vefat eden hekimlerin ‘Meslek Hastalığı’ sayılmaları az bile gelir. Hekimler doğrudan doğruya ölüme gidiyorlar. Çünkü hekimler bomba imha uzmanı polislerden daha riskli iş yapmaktalar. İmha Polisinde çelik yelek var. İşler yolunda gitmese sadece o uzman tek başına risk altında ama hekimlikte herkes risk altında.  Bir hekim yakınımın çocuğu annesinden virüs kaptı. Bir çoğu ailesine bulaştırmasın diye evine gitmiyor. O yüzden çok özelsiniz. Bu mesele artık sağlık meselesidir. Devlet sağlık meselesini önceleyerek önlem almalıdır.”

SONER ÇETİN, “PANDEMİ HEKİMLERİN ÖNEMİNİ ÖNE ÇIKARDI”

Hekimler 24 saat görev yapıyor. Çok zor koşullarda çalışıyorsunuz. Haklarınız ödenmez. Pandemi döneminde bile hekime sağlık çalışanına saldırıları, şiddeti anlamış değilim. Hayatımızı kurtaran, sağlığımıza kavuşturan, bu uğurda canını veren hekimlerimiz var. İçimizi acıtan hekime, kadına şiddetin, çocuk tacizi vakalarının son bulmasını diliyorum. Meslek odalarının hepsiyle gönül bağımız var. Ama siz hekimler çok önemli bir görevi ifa ediyorsunuz. Özellikle de pandemi süreci bu gerçeği biraz daha öne çıkardı. Umarım siz hekimlerin çektiği sıkıntılar bir an önce çözüme kavuşur. Bir nebze de olsa rahat edersiniz.” diye konuştu.

ATO Başkanı Uzm. Dr. Menteş, yapımı bitmek üzere olan Adana Tabip Odası yeni hizmet binası hakkında Belediye Başkanlarına bilgi verdi.

Editör: TE Bilisim