OAKLAND, Kaliforniya — Ülkenin en büyük kayıtlı hemşireler sendikası olan Ulusal Hemşireler United , 26 Ekim'de ön saflardaki anti-koronavirüs pandemik çalışanlarına prim ödemesi ve hepsi için koruyucu donanım için yeni bir haftalık savunuculuk kampanyası başlatacak.

1 Kasım'a kadar devam edecek olan Hemşire Savunuculuğu Eylemi, milyonlarca dolarlık maaş ve ikramiyeyi cebe indirirken, CEO'ları işçilere kişisel koruyucu ekipman (KKD) sağlamadaki başarısızlıklarından dolayı hedef alan, hastaneler ve bakım evleri dışında koordineli nöbetler içerecek. Eylem, hemşire Savunuculuk Ağı sendikası tarafından başlatılan yeni bir girişimin bir parçası.

Hemşire, BLM aktivistine dönüştü, kongre adayı oldu Cori Bush, St. Louis'deki son sokak eyleminde seçmen kaydını zorladı. National Nurses United tarafından başlatılan bir PPE ve premium maaş savunuculuğu kampanyasını destekliyor.

Hemşire Savunuculuğu Eylem Süreci'nin ikinci hedefi, özellikle GOP tarafından yönetilen Senato'da, Kongre'deki Cumhuriyetçi destekleyicileri olacak. NNU, bu milletvekillerinin, Meclisten Geçen Kahramanlar Yasasının (HR6800 ve HR925) her iki versiyonunu da kabul etmesini talep edecek. Sendika, ülkenin çeşitli bölgelerinde yerel gruplar için NNU'dan temin edilebilecek materyal ve koçluk gibi çok sayıda eylem başlatacak.

Bir NNU organizatörü, "CEO'lar ve politikacılar tam anlamıyla para içinde dönüyorlar ve hemşireler hastalanıp ölürken ceplerini izliyorlar" dedi.

Bush, NNU dinleyicilerine, kampanya platformunun pandemiyle savaşması gereken RN'ler gibi ön saflarda çalışanlar için tehlike ödemesini içerdiğini söyledi. Aynı zamanda yaşama ücreti artı hastalandığı zaman sahip olmadığı sağlık sigortası kapsamını da içerir.

Ve özellikle “sendika kurma hakkı korunmalıdır” dedi.

NNU üyeleri onu coşkuyla karşıladılar ve karşılığında Bush, "Unutma, yalnız değilsin" dedi. Demokratik mahallesini güvenle kazandığında, çalışan insanların Kongre'de başka bir müttefiki olacak.

Editör: TE Bilisim