Şiddetli yağışların tetiklediği sellerle boğuşan Hindistan’ın Bihar yerleşim biriminde sellerin daha büyük tehlikeleri beraberinde getireceği belirtildi.

Patna Meteoroloji Merkezi, özellikle kuzey kısımlarında Himalayaların eteklerine daha yakın olan yerlerde aşırı yağışların 1 Ağustos'a kadar artarak devam edeceği uyarısında bulundu.

Devlet afet yönetimi departmanı, sel sularının 11 ilçede yeni bölgelere yayıldığını ve bir milyon nüfusu daha etkilediğini söyledi. Bihar'daki 38 ilçenin 11'inde toplam 2,4 milyon insanın selden etkilendiğini ve Darbhanga'nın en kötü şekilde etkilendiğini söyledi.

ANI, Darbhanga'da yaşayan bir mukim, "Buradaki tüm alan suya batmış ve suyun akışı o kadar hızlı ki, hız sürekli artıyor" açıklamasında bulundu.

Selden etkilenen bölgeler: Sitamarhi, Sheohar, Supaul, Kishanganj, Darbhanga, Muzaffarpur, Gopalganj, Batı Champaran, Doğu Champaran, Khagaria ve Saran.

Başbakan Nitish Kumar sel durumunu kontrol altında tutmak için setlerin 24 saat izlenmesi gerektiğini söyledi. Su Kaynakları Bölümü mühendislerinden uyanık olmalarını istedi.

Ulusal Afet Müdahale Gücü'nün (NDRF) on yedi ekibi ve Devlet Afet Müdahale Gücü'nün (SDRF) sekizi eyalet çapında kurtarma operasyonlarına katıldığı açıklandı.

Hindistan Hava Kuvvetleri helikopterleri tarafından gıda paketlerinin hava bırakma operasyonu, durumun ve havanın kötüleşmesi nedeniyle Gopalganj, Darbhanga ve Doğu Champaran bölgelerinde durduruldu.

Operasyon bu yerlerde 25 Temmuz'da başlamıştı.

Editör: TE Bilisim