Güney Asya - Hindistan, Bangladeş, Pakistan, Butan, Nepal, Maldivler ve Sri Lanka - küresel vakaların% 11'ini ve ölümlerin neredeyse% 6'sını oluşturmaktadır. Bölge, 7,59 milyarlık dünya nüfusunun% 23'ünü oluşturmaktadır.

Toplamda üçüncü en yüksek koronavirüse sahip ülke olan Hindistan, Güney Asya'daki vakaların ve ölümlerin% 84'ünden fazlasını oluşturuyor.

Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi Cumartesi günü 145.384 yeni vaka bildirdi, bu dünyadaki en hızlı tırmanış ve ülkenin bu hafta beşinci rekoru ve 794 ölüm. Hükümet, mevcut artışı kalabalıktan ve maske takma konusundaki isteksizliğinden sorumlu tutuyor.

Hindistan, mevcut artışında rapor edilen her altı enfeksiyondan birini oluşturuyor.

Günde yaklaşık 4 milyon insanı aşılayarak aşılama sürecini hızlandırırken, bazı eyaletler, federal hükümet stokları zamanında doldurmadığı için dozları paylaştırdıklarını söyledi.

Hindistan'ın batı komşusu, bölgedeki en ağır ikinci darbe olan Pakistan üçüncü dalgasında, 700.000'den fazla vaka ve 15.000'den fazla ölüm kaydetti.

Son 10 günde vakalarda keskin bir artış gördü. Yetkililer, artık pandemi sırasında başka herhangi bir noktadan daha fazla yoğun bakımda insan olduğunu söylüyorlar.

Hindistan'ın doğu komşusu olan Bangladeş, günde yaklaşık 7.000 vaka bildiriyor, toplamda yaklaşık 678.937 vaka.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Bangladeş'e 1,2 milyon doz AstraZeneca aşısı verdi.

Our World in Data'dan alınan rakamlara göre, en az 94,1 milyon kişi ilk COVID-19 aşı dozunu Cuma gününe kadar Güney Asya'da almıştı.

Editör: TE Bilisim