Silahlı soyguncular mağazayı yağmalarken kuyumcu dükkanındaki müşteriler bir santim bile hareket etmediğinden tuhaf soygun zahmetsiz görünüyordu. Hindistan muazzam bir ekonomik çöküşe tanık olurken, sokak suçlarında keskin bir yükseliş yaşandı.

Uttar Pradesh'in Aligarh semtindeki bir kuyumcu dükkanından gelen CCTV görüntüleri,  üç soyguncunun Covid-19 protokolünün tamamını takip ederken tesadüfen bir dükkana girip onu soyduğu anları yakaladı.

Hırsızlar mağazaya maskeleriyle girdiler ve ceplerinden tabancaları çıkarmadan önce ellerini dezenfekte ettiler. Dezenfektan, normal müşteriler olduklarını düşünerek mağaza çalışanları tarafından soyguncuya teklif edildi.

Üç adam kısa süre sonra harekete geçti ve ortakları çantalarını mücevherlerle doldurmaya devam ederken silahlarını müşterilere doğrulttular.

Soyguncular, 40,00,000 INR (54,419 $) değerinde olduğu iddia edilen mücevherleri yarım dakikadan kısa bir sürede yağmaladılar.

Bu arada, mağazada bir kadın da dahil olmak üzere üç müşteri, sessizce oturmuş soygunun sonuçlanmasını izlerken, korkmuş mağaza çalışanının ellerini büktüğü görülüyor.

Polis, CCTV görüntüleri ve tanıkların yardımıyla konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Editör: TE Bilisim