Yeni Delhi'de insanları terörize etmek ve soymak için maymunları kullandıkları için iki kişi tutuklandı. 

Polis, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de, şüphesiz kurbanları tehdit etmek ve soymak için maymun kullandıkları için iki kişinin tutuklandığını söyledi.

Geçen ay, bir kurban güney Delhi'de seyahat ederken üç maymunun etrafını sardıktan sonra yetkililere ulaştı. Yerel medya kuruluşlarına göre 6.000 rupi (80 $, 67 €) çalındı. 

Yerel bir polis yetkilisi AFP haber ajansına verdiği demeçte, "Kurban bir araba tuğlasında otururken, adamlar da (araca) girdiler ve bir maymunun ön koltuğa, diğerinin arkaya oturmasını istediler." Dedi. "Avukatın cüzdanındaki parayı aldılar ve maymunlarla birlikte kaçtılar."

"Maymunlarla ilgili garip bir dava olduğu için, suçluları yakalamak için özel bir ekip oluşturuldu." İki fail, hayvan suç ortaklarıyla birlikte Perşembe günü bir otobüs durağında tutuklandı. Üçüncü hırsız Ajay yakalanmadı. 

Maymunlar bir hayvan kurtarma merkezine gönderildi.

Delhi Polis Komiseri Yardımcısı (Güney) Atul Kumar Thakur, "Malviya Nagar polis karakolunda hırsızlık için Hindistan Ceza Kanunun 392. Bölümleri kapsamında bir dava kaydedildi.

Hindistan'daki bazı kentsel alanlar, genellikle yiyecek aramak için evlere giren ve şüphesiz kurbanlara saldıran maymunların yarattığı tehditle başa çıkmak için mücadele ediyor. Bununla birlikte, 1972 yasasına göre hayvanları yakalamak yasa dışıdır. 

Editör: TE Bilisim