Yeni Delhi: Şiddetli yağışlar Batı ve Güney Hindistan'ın birçok bölgesinde hasara yol açtı. Maharashtra'da son 48 saatte yağmurla ilgili olaylarda toplam 129 kişi öldü.

Karnataka'nın farklı bölgelerinde son 24 saatte etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti. Sekiz yerde toprak kayması meydana geldi ve yaklaşık dokuz bin kişi kurtarıldı. Hükümet yedi bölge için 'kırmızı alarm' verdi.

Goa'da şiddetli yağışlar ve yükselen nehir seviyelerinin ardından sel ile ilgili bir olayda bir kadın öldü ve yaklaşık 1000 ev hasar gördü. Yüzlerce kişi alçak bölgelerden güvenli bir şekilde tahliye edildi. Bu sel, son 40 yılda eyalette yaşanan felaket sellerinden biridir. Bu arada, Meteoroloji Departmanı, Madhya Pradesh'in doğu ve batı bölgelerinde izole yerlerde yoğun ila çok şiddetli yağış tahmininde bulunan iki 'kırmızı alarm' yayınladı. Telangana'da son iki gündür etkili olan yağmur nedeniyle Cuma günü birkaç alçak bölge sular altında kaldı ve karayolu bağlantısı etkilendi.

Uttar Pradesh'te etkili olan Muson nedeniyle son 24 saat içinde birçok yerde hafif ve orta şiddette yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış meydana geldi ve birçok yere dağıldı. Cuma günü Haryana ve Pencap'ın çoğu bölgesinde maksimum sıcaklık normal civarında kaydedildi.

Editör: TE Bilisim