BM destekli 2020 Küresel Öğretmen Ödülünü kazanan Hintli ilkokul öğretmeni Ranjitsinh Disale, öğrencileri, özellikle kızları, "potansiyellerini ortaya çıkarabilmeleri" ve hedeflerine ulaşmak için güven kazanmaları için güçlendirmekle hareket ettiğini söylüyor. 

Prestijli ödülün 10 finalistinden biri olan Bay Disale, kız çocuklarının okullaşmasını teşvik etme konusundaki "istisnai" çabaları ve öğrencilerin ilgisini çekmek ve sınıfta ilgilerini ateşlemek için yaptığı yeniliklerle tanındı. 

Hepsi bu kadar da değil, istisnai eğitimci aynı zamanda genç bir kız öğrencinin yaşının iki katından büyük bir erkekle evlendirilmesini önlemede yardımcı bir rol oynadı. 

UN News ile özel bir röportajda Bay Disale, evine birinin düğünden bahsetmek için kapının çalındığını hatırlıyor.

Pazar günüydü. "Şok olmuştum. 13 yaşında bir kız nasıl evlenebilir? Onun evine koştum ”dedi. Geldiğinde düğün töreninin yapılmak üzere olduğunu gördü.

Bay Disale, "Ebeveynleriyle konuştum, onlara tamamen yasa dışı olduğunu söyledim, bunu yapamayacaklar ... ama kızın babası bana ailevi meselelerine" karışmamamı "söyledi" dedi.

Yalvarı duyulmayınca gelip düğünü durduran polisi aradı. Polis gittikten sonra, Bay Disale topluluğun gazabıyla yüzleşmek zorunda kaldı: "Bana çok kızdılar". Zaman almasına rağmen, toplumu küçük kızların - çocukların - evlendirilmemesi gerektiğine ikna edebildi.

Ayrıca, kız çocuklarının fiziksel ve zihinsel gelişimleri ve ekonomik yeterlilikleri için eğitimin önemini anlamalarını sağladı.

Global Teacher Prize, mesleklerine olağanüstü bir katkı sağlayan istisnai bir öğretmene her yıl verilen 1 milyon dolarlık bir ödüldür. Bu yılki 10 finalist 140'tan fazla ülkeden 12.000'in üzerinde başvuru ve adaylık arasından seçildi. 

Editör: TE Bilisim