Bir Hong Kong mahkemesi, aralarında kentin kuşatılmış demokrasi hareketine en son darbe olan 82 yaşındaki avukat Martin Lee ve 72 yaşındaki medya kralı Jimmy Lai de dahil olmak üzere yedi önde gelen demokratını yetkisiz toplantı suçlamalarından suçlu buldu.

1990'larda şehrin en büyük muhalefet partisi Demokrat Parti'nin kurulmasına yardım eden ve genellikle eski İngiliz kolonisinin “demokrasinin babası” olarak anılan Lee, 18 Ağustos 2019'da izinsiz bir toplantıya katılmakla suçlandı.

Bölge mahkemesi yargıcı Amanda Woodcock kararını verirken gümüş saçlı Lee ve diğerleri, 60'lı yaşlarında veya daha büyüktü.

Bölge mahkemesi yargıcı, tam yazılı kararda, "Yargılamadan sonra, savcılığın, tüm sanıkların birlikte yetkisiz bir toplantı yaptığını makul şüphenin ötesinde kanıtlayabildiğini gördüm" dedi.

Yetkisiz bir toplantıya bilerek katıldıkları için de suçlu bulundu.

Hong Kong'un mini anayasası barışçıl toplanma hakkını garanti etse de Woodcock, "kamu güvenliğini ve kamu düzenini ve başkalarının haklarını korumaya yönelik olanlar da dahil olmak üzere kısıtlamalar uygulanıyor."

Editör: TE Bilisim