Hong Kong polisi, ailesinin sanat malzemeleri satın alırken protesto kalabalığının ortasında kalan 12 yaşındaki bir kızın şiddet kullanılarak tutuklanması tepkilere neden oldu.

Sosyal medyada ve Hong Kong medyasında yaygın olarak paylaşılan video, genç kız da dahil olmak üzere bir grup insan polis memurlarından kaçmaya çalıştı. Bir polis memuru ise 12 yaşında ki kızı yere indirirken, birkaç polis de yardım etti.

Tutuklama, Pekin tarafından şehre dayatılan ulusal güvenlik yasaları uyarınca ilk tam gün olan 1 Temmuz'dan bu yana Hong Kong'da görülen en büyük sokak protestosunun ortasında gerçekleşti. 

Kızın annesi, Apple Daily'ye resmi bir şikayette bulunmak ve dava açmak istediğini söyledi. Her ikisi de kentin toplantılara karşı salgınla ilgili yasaları uyarınca para cezasına çarptırılan kızının ve 20 yaşındaki oğlunun sanat malzemeleri satın almaya gittiğini ve kızın korktuğu için kaçtığını söyledi. Kızının gözaltı sırasında yaralandığını belirtti.

Demokrasi yanlısı bir yasa koyucu olan Claudia Mo, kıza yönelik alınan önlemlerin "Hong Kong polisinin ne kadar gereksiz şekilde gergin [ve] tetikte travmatik hale geldiğini gösterdiğini" söyledi.

Olaydan birkaç saat sonra yapılan açıklamada, Hong Kong polisi, 12 yaşındaki bir kızın tutuklandığını doğruladı ve "şüpheli bir şekilde" kaçtığını ve memurların onu tutuklamak için "gerekli asgari gücü" kullandığını söyledi.

“Polis, yasak grup toplantılarına katılan gençlerden endişe duyuyordu. Kaotik protesto sahnelerindeki varlıkları kendi kişisel güvenliklerini de tehlikeye atıyor ”dedi.

Pazar gecesi Hong Kong hükümeti, insanların polisin yasadışı toplantılara katılmama tavsiyelerini görmezden geldiklerini, pandemi karşıtı çabaları riske attığını ve potansiyel olarak ulusal güvenlik yasasını ihlal ettiğini söyledi. Hükümet "bu yasa dışı ve bencil eylemleri şiddetle kınadı".

Editör: TE Bilisim