Uzmanlar, tekrarlayan kalp krizi ve ölümleri tespit etmek için 24 ay boyunca kalp krizi geçiren 2.321 kişinin huzursuzluk düzeyini analiz etti.

ABD'deki Tennessee Üniversitesi'nden bir bilim insan ekibi, huzursuz bir kişiliğe sahip olan kalp krizi hastalarının ikinci bir kalp krizi durumunda ölüm riskinin daha yüksek olduğunu öne sürüyor. Araştırmanın sonuçları 14 Eylül Pazartesi günü European Journal of Cardiovascular Nursing'de yayınlandı.

Katılımcıların ortalama yaşı 67 idi ve% 68'i erkekti.

Araştırmaya katılan araştırmacılardan biri olan Tracey Vitori,  "Düşmanlık, alaycı, kızgın, sabırsız veya sinirli olmayı içeren bir kişilik özelliğidir " dedi . Benzer şekilde, uzman bunun "tek bir olay" olmadığını, daha çok kişinin insanlarla etkileşim biçiminde görülebildiğini belirtti.

Uzmanlar , tekrarlayan kalp krizlerini ve ölümleri tespit etmek için 24 ay boyunca kalp krizinden kurtulan 2.321 kişinin huzursuzluk düzeyini analiz etti . Katılımcıların ortalama yaşı 67 idi ve% 68'i erkekti.

Huzursuzluğun kalp krizi geçirenlerde ortak bir özellik olduğunu ve kötü sonuçlarla ilişkili olduğunu gösteriyor 

Bugüne kadarki en büyük ve en kapsamlı araştırmalardan biri olan çalışma, ikinci bir kalp krizi geçiren insanlar için bağımsız bir ölüm habercisi olarak huzursuzluğu gündeme getirdi. 

Vitori, "Huzursuzluk 1950'lerden beri kardiyovasküler hastalıkla bağlantılı, ancak nedenini hala tam olarak anlamıyoruz. Çalışmamız, huzursuzluğun kalp krizi geçirenlerde ortak bir özellik olduğunu ve kötü sonuçlarla ilişkili olduğunu gösteriyor " diye ekledi.

Öte yandan belge, anksiyete ve depresyonun genellikle kalp hastalığı ile ilgili olduğunu belirtiyor. Ancak yazarlar, hastaları sağlık üzerindeki etkisi hakkında eğitmek "davranış değişikliklerini motive edebileceğinden" huzursuzluğun da değerlendirilmesi gerektiğini öne sürüyorlar .

Editör: TE Bilisim