İstenmeyen jinekolojik prosedür iddiaları üzerine ateş altına alınan bir tesiste federal yetkililer tarafından gözaltına alınan göçmenleri ziyaret eden Kongre üyeleri, Cumartesi günü zorla ya da istenmeyen tıbbi tedavi gördüklerini söyleyen kadınların ifadelerini ilk elden dinlediler.

Kongre Hispanik Kafkaslar ve Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi üyeleri, Gürcistan'daki Irwin İlçe Gözaltı Merkezinde gözaltına alınan göçmenleri gezip onlarla konuşanlar arasında, tıbbi dosyasını okumalarını ve kendisine ne enjekte edildiğini açıklamalarını isteyen bir kadın dahil.

Washington eyaletinden bir Demokrat olan Temsilci Pramila Jayapal, ziyaret sırasında kadınlarla konuştuğunu söyledi, bunlardan dördü, yaptırmak zorunda kaldıklarını düşündükleri istenmeyen prosedürler olduğunu, aksi takdirde kendilerine söylenmeden bir doğum kontrol iğnesi almalarıyla sonuçlanacağını söyledi. yan etkilerin. Jayapal, muhabirlerle yaptığı bir telefon görüşmesinde, şimdi zorla gereksiz prosedürlere (bazıları tamamen veya kısmen kısırlaştırmaya neden olan) veya onların rızası veya tam bilgisi olmadan prosedürlere maruz bırakıldıklarını söyleyen sekiz kadınla konuştuğunu söyledi.

Jayapal, "Bu, Irwin İlçe Gözaltı Merkezinde açıkça görülen bir salgın, bu prosedürlerin kâr amaçlı doğasına bağlı olduğuna inanıyoruz" dedi. "Bir kadın kendisine bir hayvan gibi davranıldığını söyledi, hepsi kelepçelendiğini ve kanamadan çıktığını anlattı."

İki histerektomi

Georgia, Ocilla'daki Irwin İlçe Gözaltı Merkezi, bir jinekoloğun ICE tutuklularına istenmeyen histerektomi uyguladığı iddialarının ardından yoğun incelemeye alındı. Bununla birlikte, ICE gözaltı merkezinde göçmenler üzerinde kitlesel kısırlaştırma suçlamalarını destekleyen hiçbir kanıt yoktur.

ICE'yi denetleyen İç Güvenlik Departmanının (DHS) ikinci komutanı Ken Cuccinelli Perşembe günü, tesisin yakınındaki Irwin İlçe Hastanesinde dört yıl boyunca iki histerektomi yapıldığını söyledi. Cuccinelli, raporları gördükten sonra, DHS Genel Müfettişliği tarafından yürütülen bir soruşturmadan ayrı olarak, tesisteki kayıtları incelemek için ICE'nin dışına hemen bir ekip gönderdiğini söyledi.

Yine de, birkaç kişi Mahendra Amin'i rızaları olmadan kadınlara başka jinekolojik prosedürler uygulamakla suçladı.

BuzzFeed News, Amin'in ne yapmayı planladığını açıklamadan veya tam olarak açıklamadan onlar hakkında tıbbi prosedürler uyguladığını iddia eden dört kadınla veya avukatları ile konuştu . Bu, kendileri ve avukatları, kadınların rıza göstermediği anlamına geliyor.

Uzmanlar, kadınların rıza göstermesi için prosedürden tam olarak haberdar olmaları gerektiğini söyledi.

Amin aleyhindeki iddialar, bir ihbarcının - gözaltı merkezinde hemşire olarak çalışan Dawn Wooten'in - DHS Genel Müfettiş Bürosu'na şikayette bulunmasının ardından geldi. Şikayeti öncelikle tıbbi bakım ve COVID-19 testi üzerine odaklanan Wooten, göçmen kadınlara istenmeyen histerektomi yapıldığını da iddia etti. Wooten doktorun adını vermedi - ancak kısa süre sonra Amin'in adı avukatlar ve avukatlar tarafından kamuoyuna açıklandı.

Aynı zamanda bir Demokrat olan Kaliforniya Temsilcisi Raul Ruiz, birinin rızası olmadan yapılan tüm prosedürlerin sadece histerektomi değil, araştırılması gerektiğini söyledi.

Kadına yönelik bir saldırıdır.

Ruiz gazetecilere verdiği demeçte, "Kısırlık, yara izi, daha fazla komplikasyon ve daha fazla ağrıya neden olma potansiyeli ve riskleri nedeniyle dikkate alınmalıdır." Dedi. "Buradaki mesele şu ki, bir kadının vücuduna bir bıçak götürecekseniz, o zaman bilgilendirilmiş onay almanız gerekir, aksi takdirde bu, o kadına yönelik bir saldırıdır."

Ruiz, son günlerde küfü boyama ve küflü duş perdelerini değiştirme girişimlerine rağmen, özellikle koronavirüs salgını sırasında endişe duyan ulusal halk sağlığı standartlarına uymuyordu.

Ruiz, kadınların aylarca kullanabilecekleri bir tek kullanımlık maske olduğunu ve yalnızca ziyaretlerinden bir gün önce yeni bir maske verildiğini söyledi.

Yine Kaliforniya'dan bir Demokrat olan Temsilci Nanette Barragán, tanıştıkları kadınların ağladığını söyledi ve yardım istedi. Bazıları, kadınların ağrı, ağlayarak jinekolojik bir prosedür geçirdikten sonra ICE gözaltı merkezine geri döneceğini ve daha sonra bir enfeksiyon geliştireceğini söyledi.

Göbek deliğinde bir enfeksiyondan lacivert renge dönüşen enfeksiyonu olan bir kadın, Irwin İlçe Gözaltı Merkezi'nden kongre heyeti gelmeden günler önce serbest bırakıldı ve Barragán, ICE'nin incelemeden kaçınmak için yaptığına inanıyor.

Onlara hayvan muamelesi yapıyoruz.

Başka bir kadın Barragán'dan tıbbi dosyalarını okumasını ve aldığı enjeksiyonun ne olduğunu ve ne için olduğunu açıklamasını istedi. Barragán, Amin ile genişleme ve küretaj prosedürünü reddettikten sonra kadının 42 gün sonra kanadığını ve aldığı enjeksiyondan dolayı ağrı yaşadığını söyledi.

Barragán, kirli ekipmanla Pap smear aldığını ve daha sonra enfeksiyon geliştirdiğini söyleyen bir kadınla da konuştuğunu söyledi. Kadınların çoğu misillemeden korkarak açıkça konuşmaktan korkuyordu.

Barragán, "Onlara suçlu deniyordu, onlara hamamböceği diyorlardı ve kötü muamele görüyorlardı" dedi. "Onlara hayvan muamelesi yapıyoruz. Sağlık ve akıl sağlığı üzerindeki etkisini görebilirsiniz."

Kaynak: haber

Editör: TE Bilisim