Bizler içerde yıllardır yazıyor, çiziyoruz. Bir şeyler üretmeye, kendimizi anlatmaya çalışıyoruz ama açıkçası pek ilgini çekemiyoruz. Bizim yaptıklarımıza genelde uzak duruyor, burun kıvırıyorsun. Gerçi okumak, görmek isteyen de bulamıyor, bu da ayrı bir dert. Sonuçta dört duvarın içinde bir de ilgisizlik, görünmezlik  fanusuyla kapatılıyoruz.

Bu konuda bir değişiklik yapmak ister misin?

Hapiste yazılmış öyküler, şiirler, hapiste yaşamı anlatan yazılar, karikatürler, resimlerden oluşan bir kitap çıktı. “KIRMIZI IŞIK RÜYASI”. Bir bak bakalım neler anlatmışız. Sen bu kitabı alırsan belki bir tane daha basılır ve yazıp çizdiklerimiz yok olup gitmez, sana ulaşmış olur.

Bir de çok sevdiğin bir söz var Dışardaki, ‘’ dışarısı da hapishaneden farksız ‘’. Bir de Corona salgını geldi ve evden çıkamadın ya, daha çok sevdin bu sözü, ağzından düşmez oldu.

Bir de  ‘’CORONA GÜNLERİNDE  MAPUSLUK - TUTSAKLARIN KORONA GÜNLÜKLERİ ‘’ adlı kitap çıktı. Hele bir de onu da al, bak bakalım aynımıymış yaşadığın.

Bak bakalım Corona bizi nasıl etkilemiş, buralarda ne olmuş. Evde kalmakla hapiste kalmak aynımıymış bir ölç.

Her alan kitapla fotoğrafını mı koyar, ne yapar bilemem ama tek tek yoklama yapacağım, herkeste göreceğim bu kitapları. Eşe dosta da haber verin. İnsanlar uğraşıp, emek verip bu kitapları basıma hazırlıyor hiçbir maddi karşılık beklemeden.

Sen de bir ‘’ tık’’ la alıver artık.

Kendine iyi bak Dışardaki, öpüyorum.

Görüşmek üzere.

Barış İnan

2 No’lu F Tipi Hapishane. Kocaeli

Not: “Kırmızı ışık rüyası” Ceylan yayınlarından,

“Korona günlerinde mahpusluk – Tutsakların korona günlükleri” adlı kitap ise Ütopya yayınlarından çıkmıştır.

Editör: TE Bilisim