Aşırı hava koşulları, Ulusal Hava Servisi'nden New York City için ilk ani sel acil durum uyarısını destekledi.

Ulusal Hava Servisi (NWS), Ida Kasırgası'nın kalıntılarının Manhattan, Brooklyn ve New Jersey'deki metro hatlarını ve sokakları sular altında bırakması nedeniyle New York şehri için ilk ani sel uyarısını yayınladı .

Servis, sağanak yağışın ortasında Twitter'da, "NYC için bu özel uyarı, şimdiye kadar bir Ani Sel Acil Durumu yayınladığımız ikinci seferdir (NYC için ilkidir). İlk kez bir Ani Sel Acil Durumu yayınladığımızda, bir saat önce Kuzeydoğu New Jersey içindi.”

Washington Post'a göre, fırtına New Jersey'de bir kişiyi öldürdü.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio , Çarşamba günü gece yarısından kısa bir süre önce olağanüstü hal ilan ederek , “Bu gece şehir genelinde rekor kıran yağmur, acımasız sel ve yollarımızda tehlikeli koşullar ile tarihi bir hava olayına katlanıyoruz” dedi.

De Blasio, saat 23.30 sıralarında olağanüstü hal ilan etti ve binlerce New Yorklunun elektrik kaybettiğini söyledi.

NWS, Central Park'ta bir saat içinde 3,15 inç yağmur kaydetti ve o sırada parkta şimdiye kadar kaydedilen en fazla yağış olduğuna inanılan Henri Tropik Fırtınası sırasında bir saat içinde düşen 1,94 inç'i çok aştı.

Şiddetli rüzgarlar, sırılsıklam yağmurlar ve en az bir kasırga da Pennsylvania ve New Jersey'i dövdü, ABD Posta Servisi binasının çatısını çökertti ve yoldaki bir barajı aşma tehdidinde bulundu.

NWS, en az bir kasırgayı doğruladı ve sosyal medya gönderileri, Philadelphia'nın hemen dışındaki bir güney New Jersey ilçesi olan Mullica Hill'de evlerin enkaza dönüştüğünü gösterdi.

Newark Liberty Uluslararası Havalimanı'nı işleten New York ve New Jersey Liman Otoritesi, 22:30'da tüm uçuşların askıya alındığını ve şiddetli sel nedeniyle tüm otoparkların kapatıldığını tweetledi. Havaalanına tüm tren seferleri de durduruldu.

Videoda havalimanının bazı bölümlerinin suyla dolduğu görülüyor.

Vali Phil Murphy, New Jersey'nin 21 ilçesinde olağanüstü hal ilan ederek insanları su basan yollardan uzak durmaya çağırdı.

Metropolitan Tren İdaresi, hizmetlerin "bölge genelinde yoğun yağış ve sel nedeniyle bu gece son derece sınırlı olacağını" duyurdu ve taşıtların mümkünse seyahat etmekten kaçınmasını "şiddetle" tavsiye etti.

Editör: TE Bilisim