İGDAŞ, yaptırdığı 100 adet köpek kulübesini sokak hayvanlarının kullanımı için İstanbul’un 25 farklı bölgesine yerleştirdi. Köpek kulübelerinin yerleşim lokasyonu için daha çok şehrin dışında kalan orman bölgeleri tercih edildi.  İGDAŞ, can dostları için mama desteğini de unutmadı.

16 milyon İstanbullunun evlerine, iş yerlerine kesintisiz olarak konforu, huzuru ve güveni ulaştıran İGDAŞ, şimdi de sokak hayvanları için yürekleri ısıtan bir proje ile gündemde. Şehri paylaştığımız can dostlarımız için soğuk kış günlerine girdiğimiz şu günlerde yaptırdığı 100 adet köpek kulübesi ile sokak hayvanlarının barınma ihtiyacına destek sağladı. İGDAŞ aynı zamanda mama ve su desteği vererek sokak hayvanlarının kış aylarındaki zorlu koşullarına çözüm üretti. 

Projenin önemine dikkat çeken İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen, “Bu şehri can dostlarımızla paylaşıyoruz. Sokak hayvanlarını gözden uzak tutamayız, yok sayamayız. Öncelikle bir farkındalık yaratarak onların hayatına dokunmak istiyoruz. 16 milyon İstanbullu için görevimiz gereği yaptığımız işleri, 16 milyon İstanbullu ile birlikte yaşayan bu can dostları için de yapmayı kurumsal bir sorumluluk olarak görüyoruz. Her canlının yaşam hakkı var ve bunun farkındayız.” dedi.

Kulübelerin yıllarca kullanılması için dayanıklı malzemelerden üretildiğini ifade eden İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen şunları söyledi: “İnsanımızın merhametine, milletimizin değerlerine yakışır bir biçimde üzerimize düşeni yaptık ve sokak hayvanları için tam 100 adet köpek kulübesini, şehrin kırsal bölgelerinde, 25 farklı noktaya yerleştirdik. Ayrıca can dostlarımız için mama desteği de sağlayacağız. Bu projeyi İstanbul’un geneline yaymak için çalışmalarımız devam ediyor. “

Çalışmaya destek veren hayvanseverler memnuniyetlerini belirterek İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ve İGDAŞ Genel Müdürü Özmen’e teşekkürlerini ifade ettiler.

Editör: TE Bilisim