HATAY - Defne Kaymakamlığı, İHD'nin düzenlemek istediği dayanışma konserini koronavirüs salgını gerekçesiyle yasakladı.

 İnsan Hakları Derneği (İHD) Hatay Şubesi'nin Amfi Tiyatrosu'nda düzenlemek istediği "Barış ve Dayanışma" konserine yasak geldi. Kararı veren Defne Kaymakamlığı, Koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla “halk sağlığını koruma" gerekçesiyle konseri yasakladı.

 Konserde Kaldırım Müzik Topluluğu, Bablisok Erbane Topluluğu ve Grup İsyan Ateşi'nin sahne alması bekleniyordu.

 KARARA TEPKİ

 İHD Hatay Şubesi, yasaklama kararını Antakya Parkı'nda yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti. Açıklamaya HDP, SYKP ve çok sayıda kişi de destek verdi.

İHD Şube Eşbaşkanı Servet Üstün Akbaba, yaptığı açıklama ile yasaklama kararına tepki gösterip, kararı hukuksuzluk olarak tanımladı.

 Sadece kendilerine dönük yapılan yasaklama kararının eşitlik ilkesiyle uyuşmadığını dile getiren Akbaba, "İptalin içeriği tamamıyla  meşru gerekçeleri, insan hakları ve eşitlik ilkesine uygunsuzdur. Dayanışma etkinliğinin barışçıl içeriği  ve  niteliği, şiddet veya şiddet çağrısı içermediği, halk sağlığını etkileyecek kitle olmadığı ve yasal iznin alındıktan sonra iptali hukuksuzdur. Bu kararın bölgesel yasaklamanın ve genel politikalarının sonucu olduğunu düşünüyoruz. Konserin iptali kararını komik buluyor ve kınıyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim