İHD İstanbul Şubesi "Ekim Polat’a Yönelik  Baskılara Son Verilsin!" konulu basın açılması gerçekleştirdi.

İHD'de yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Halen Denizli T Tipi Hapishanesi’nde tutulmakta olan hasta mahpus EKİM POLAT, derneğimize mektupla yaptığı başvurusu ve annesinin verdiği bilgilere göre; Ekim Polat Kalp Ritm Bozukluğu, Koah, Kemik Erimesi ve Hipofiz Hormon Dengesizliği hastasıdır. Aynı zamanda Hapishanede ağır baskılara maruz bırakılmakta, sürekli kullanması gerekli ilaçları dahi düzenli olarak verilmeyerek tedavisi engellenmektedir.

Hastaneye sevk sürecinde, ring aracı ile sevk,  kelepçeli muayene ve çıplak arama dayatılmakta ve bu uygulamaları kabul etmediği için baskı ve kötü muameleye maruz bırakılmaktadır.

Denizli T tipi hapishanesi savcısına, kendisine yapılan işkenceleri anlattığı için, hücrede gardiyanların saldırısına maruz kalan Ekim Polat, Denizli ve Pamukkale Devlet Hastanesi’ne sevk edildiğini hastaneye sevk edildiğinde çoğunlukla doktorun odasına bile alınmadan geri getirildiğini, belirtilen tahlillerin yapılmadığını, bu durumun sağlık durumunun ağırlaşmasına neden olduğunu belirtmektedir. 

Annesinin anlatımına göre; Tutuklu bulunduğu 5 yılı aşkın süredir 4 ayrı hapishaneye sürgün sevk yapıldı. Bu süre zarfında sağlığı bozuldu, tedavisi engellendi ve kullanması zorunlu olan ilaçları verilmedi. Her sevk edildiği hapishanede özellikle adli ve karşıt görüşlü mahpusların yanlarına verildi, ölüm tehditleri aldı ve can güvenliğinin sağlanması için açlık grevleri yaptı. Hastane, revir ve ilaçlarının temini hep sorun olmaya devam etti. Şimdi de halen bulunduğu Denizli T tipi Hapishanesinde; aynı tecrit uygulaması, tedavi ve sağlığa erişim hakkı ihlalleri yanı sıra işkence, tehdit ve baskıların artması nedeniyle açlık grevine başladı.”

Hapishane Komisyonu olarak; Hasta mahpus Ekim Polat’ın tedavi hakkının engellenmesinden ve sürdürdüğü açlık grevinin sağlığına olası olumsuz etkilerinden kaygı duymaktayız.  Mahpusların sağlık ve yaşam hakkını korumakla yükümlü yetkilileri,  hapishanelerde yaşanan ağır hak ihlallerinin önlenmesi için göreve çağırıyoruz. Ekim Polat’a yönelik baskı ve tedavi engellerine son verilsin, sağlık ve yaşam hakkı korunsun.

Editör: TE Bilisim