Norveç Halk Yardımı (NPA) örgütünden iki patlayıcı uzmanı, Solomon Adaları'ndaki bir II.Dünya Savaşı mühimmatını etkisiz hale getirmeye çalışırken öldü.

Solomon Adaları'nda iki NPA personeli trajik kazada öldü

Norveç Halk Yardımı Genel Sekreter yardımcısı Per Nergaard, meslektaşlarımızdan ikisinin Solomon Adaları'nda trajik bir kazada öldüğünü doğrulayabiliriz. Ölen ikisi Büyük Britanya ve Yeni Zelanda'nın çifte vatandaşı Stephen «Luke» Atkinson (57) ve Avustralya vatandaşı Trent Lee (40).

- Bu trajik bir kaza. Şimdiye kadar, ölümcül sonuçları olan bir patlama olduğunu biliyoruz. Şimdi ana önceliğimiz akraba ve meslektaşlarımıza yardım etmek ve neler olduğunu açıklığa kavuşturmak.

NPA'nın Solomon Adaları'ndaki faaliyetleri geçici olarak askıya alındı ​​ve NPA, olayı araştıran Kraliyet Solomon Adaları Polis Gücü ile birlikte çalışıyor.

Kaza, NPA'nın Hükümete İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma savaş kirliliğinin geniş miktarlarda patlayıcı kalıntılarına genel bir bakış sağlayan merkezi bir veri tabanı geliştirmesine yardımcı olduğu Solomon Adaları'nda meydana geldi. NPA, ülke çapında etkili bir bilgi toplama sistemi geliştirmek için Kraliyet Solomon Adaları Polis Gücü, Patlayıcı Mühimmat İmha Ekibi ile birlikte çalışıyor.

- Olanlardan ve iki iyi meslektaşımızı kaybetmekten mahvolduk. NPA Genel Sekreteri Henriette Killi Westhrin, düşüncelerimiz ve ailelerine, yakınlarına ve personeline en derin taziyelerimizi ilettiğini söylüyor.

- Personelimizin emniyeti ve emniyeti en yüksek önceliğimizdir dedi Nergaard, olayların nedeni hakkında bir sonuca varmadan önce soruşturmanın tamamlanması gerektiğini vurguladı.

Norveç Halk Yardımı, dünya çapında 19 ülkede çalışan 1850 deminere sahiptir.

Daha fazla ayrıntı vermeden bunun "trajik bir kaza" olduğu belirtildi.

Editör: TE Bilisim