MOSKOVA, 27 Ağustos - RIA Novosti. Rusya Dünya Yaban Hayatı Fonu'nun ( WWF ) İklim ve Enerji Programı Direktörü Alexei Kokorin, Sputnik radyosuna verdiği demeçte, iklim değişikliğinin mevsimlerde bir değişime ve takvimle uyumsuzluğa yol açması nedeniyle 2020 sonbaharının Eylül ayı ortalarında geleceğini söyledi.

Takvime göre sonbahar 1 Eylül'de geliyor, ancak aslında gelişi belirli bölgeye bağlı olan iklim normuna göre belirleniyor. Uzman, her yıl bu parametrelerin giderek daha fazla farklılaştığını belirtti. Ona göre küresel ısınma, yeni sezonun geliş anını gittikçe daha öngörülemez hale getiriyor.

Kokorin; "Evrensel bir şey hakkında konuşursak, mevsimlerin sınırları daha istikrarsız hale geliyor. Bir yılda, ilkbahar sonbaharın başında veya sonunda gelir ve bazı yıllarda hiçbir şey değişmez. Bu türden yıldan yıla farklılıklar vardır. Rusya'nın çoğu için, belirli bir değişim: İlkbahar erken gelir ve sonbahar daha sonra gelir, "dedi.

Bu yıl sonbahar da takvime göre değil biraz daha sonra ki sürece sarkarak başlayacak. Orta Rusya'da, iklim ve takvim normları arasında yaklaşık iki haftalık bir fark olması bekleniyor.

Klimatolog; "Sonbaharın başlangıcı için iklim kriterleri vardır. Her bölge için göstergeler farklıdır ve kendi normu vardır. Ortalama özellikleri karşılaştırırsak, yani daha sonraki bir tarihe geçiş. Değişimin büyüklük sırası iki haftadır. Küresel ısınma, mevsimlerde düzensiz bir değişim ile karakterize edilir. Her yıl mevsimler on gün veya iki hafta değişiyor, ancak daha önce artı veya eksi hafta ve şimdi iki hafta olduğunu söyleyebiliriz, "diye açıkladı

Editör: TE Bilisim